VILLEROY & BOCH CADIZ TEGELS VOOR NIEUWE DESIGNMOGELIJKHEDEN

Cadiz van Villeroy & Boch tegels, nieuwe serie 2017

Villeroy & Boch CadizCádiz is een nieuw concept van Villeroy & Boch van wandtegels en vloertegels met een levendige natuursteen look. Villeroy & Boch heeft een nieuwe serie tegels ontworpen, gebaseerd op de Andalusische stad Cádiz. Dit is één van de oudste steden in West Europa die bekend staat om het vele gebruik van natuursteen en zijn witte kalkachtige huizen. De tegelserie Cádiz biedt dan ook diverse designmogelijkheden voor kamers en interieurs die u natuurlijk wilt laten aanvoelen. Er wordt bij de designs uitgebreid gespeeld met steenstructuren en natuurlijke kleurtinten. Met Villeroy & Boch Cádiz kan je eenvoudig levendige en tegelijkertijd rustige wanden en vloeren met tegels creëren.

 
Villeroy & Boch Cadiz vloertegels

Het uiterlijk van Villeroy & Boch Cádiz

Villeroy & Boch Cádiz heeft aan de wandtegels van de 2017 serie een kalk uiterlijk gegeven in 30x60 cm en 30x90 cm met een matte gelijkmatige afwerking. De tegels zijn dus niet glasachtig van uiterlijk. De vloertegels zijn gemaakt van ongeglazuurd vilbostone porcelain en ze zijn beschikbaar in de maten 30 x 60 en 60 x 60 cm. Je hebt de keuze uit een vijftal kleuren; Chalk, Chalk Multicolor, Sand, Grey Multicolor en Ash Grey. Al deze vloertegels kunnen prachtig worden gecombineerd met de wandtegels uit dezelfde serie om harmonieuze of juist contrasterende effecten te creëren, afhankelijk van het design wat je voor ogen hebt. De oppervlakken van de vloertegels hebben een authentiek reliëf effect wat zorgt voor een levendige steen structuur. De basistegel van de vloer is voorzien van R9 antislip bewerking, terwijl de matte designs een antislip factor van R10/A hebben. De 5x10 cm steen mozaïeken, geschikt op een afmeting van 30x30 doen aan als gloeiende stenen in een open fornuis. De mozaïeken zijn geschikt om een inloop douche mee te decoreren. Net zoals de traditionele tegels met een reliëf erop in maat 30x60 cm zijn deze tegels afgewerkt met antislip klasse R10/B.

Villeroy & Boch Cadiz tegels
 
 

Stenen decortegels

Onderdeel van de Cádiz tegelserie van Villeroy & Boch is een tegeldecor van metselstenen dat beschikbaar is in het formaat 10 x 20 cm. In dezelfde vijf kleuren die ook voor de vloertegels zijn gebruikt, en met allebei de oppervlakte varianten, zodat je ook op muren decoratieve effecten kunt bereiken. Je kan deze wandtegels gebruiken voor tegelwerk met een expressief effect en voor verschillende decoratieve patronen die aansluiten op de wand- of vloertegels. Deze decors worden los geleverd, dus ze kunnen ook gewoon in één kleur of afwerking worden geïnstalleerd zonder ze te hoeven mixen met andere kleuren. Als finishing touch is er ook een strip verkrijgbaar van 7,5 x 60 cm welke verkrijgbaar is in alle kleuren van de vloertegels. Villeroy & Boch Cádiz kan je gebruiken in talloze ruimtes; in privéwoningen om een woonkamer of eetkamer te ontwerpen, in werkkamers, badkamers, keukens en garderobes. Je kan het wand en vloer concept van tegels echter ook gebruiken voor professionele woondoeleinden waar met hoge kwaliteit wordt gewerkt.

 


Gepubliceerd in: Wand- en vloertegels