VILLEROY & BOCH BADKAMERTRENDS VOOR 2015

Duurzaamheid, hygiëne, comfort en design

Villeroy & Boch badkamermeubelWat doet de badkamer in 2015? Er is niet één krachtige trend die badkamerdesign en inrichting bepaalt, in feite zijn er verschillende concepten en trends waarmee rekening gehouden moet worden bij het ontwerpen van nieuwe indelingen en technische innovaties voor de badkamer. In 2015 richt Villeroy & Boch zich met het productassortiment en de concepten in de sanitaire badkamerproducten in de sector op trends zoals duurzaamheid, hygiëne en comfort, alsmede het ontwerp en de stijlvastheid.

 

Duurzaamheid

De gebruikers van vandaag willen ook milieuvriendelijke producten in de badkamer. Villeroy & Boch biedt makkelijk te onderhouden materialen zoals Ceramicplus en een groot aantal technische functies die het water- en energieverbruik aanzienlijk kunnen verminderen: De spoelrandloze DirectFlush wc-modellen, de Omnia GreenGain toilet of het ProDetect2 sensor gestuurde urinoir spoelsysteem en de ViChange urinoir cartridge voor openbare ruimtes .

Villeroy & Boch douchebak
 

Individualisering

Individualisering is een grote ontwikkeling in alle gebieden van het wonen. De vraag naar individuele badkamer oplossingen die voldoen aan de wensen en eisen van de gebruiker neemt ook toe, bijvoorbeeld bij het ontwerpen van de doucheruimte. Villeroy & Boch heeft een brede selectie van hoogwaardige douchebakken, douche oppervlakken en glazen wanden die de juiste oplossing voor vrijwel elke situatie biedt. Tevens zijn er mogelijkheden voor individuele afmetingen door middel van de nieuwe Squaro Infinity Quaryl®- douchebakken en de Subway Infinity keramische douchebakken. Met Squaro Prestige, Villeroy & Boch heeft een reeks unieke baden met echt houtfineer voor de veeleisende klant geproduceerd door het upgraden van het Squaro Edge 12 bekroonde baddesign. Individueel met de hand gedecoreerd in een fabriek, elke verfijnde bad heeft unieke structuren dankzij het exclusieve houtfineer.
 

Demografische ontwikkeling

De demografische ontwikkeling in de komende jaren is duidelijk: Onze maatschappij wordt steeds ouder en ouder. In 2034, zullen er meer 50-plussers zijn dan mensen onder de 25. Deze generatie wil badkamer oplossingen die hoogwaardige esthetiek met geavanceerde, op leeftijd gebaseerde functionaliteiten, combineren. Met dit in het achterhoofd, heeft Villeroy & Boch producten en concepten die comfort en design combineren ontwikkeld: De nieuwe Vivia collectie voor de badkamer met comfort of de O.novo Vita en Omnia Architectura Vita obstakelvrije collecties die voldoen aan de DIN 18040-normen en bieden speciale oplossingen die de oudere gebruiker helpen onafhankelijk te blijven.

 

Comfort en hygiëne

Meer en meer mensen maken gebruik van individuele, uitgebreide gezondheidszorg om fit en actief te blijven als ze ouder worden. Dit omvat niet alleen sport en intellectuele activiteiten, maar ook speciale lichaamsverzorging en hygiëne thuis. De badkamer is veranderd in een persoonlijke gezondheidscentrum, bijvoorbeeld, uitgerust met een eigen sauna, of met een ViClean douche toilet, die het genitale gebied zacht en grondig reinigt met water na een bezoek aan het toilet. Tegelijkertijd is er een groeiende vraag naar onderhoudsvriendelijk materialen en functies die zich min of meer schoon, zoals spoelrandloze DirectFlush toiletten voorzien ceramicplus en antibacteriële glazuur antibac hygiënische reinheid.
 
Villeroy & Boch badmeubel detail

Ontwerp en stijlvastheid

Het assortiment sanitair, is zo uitgebreid dat gebruikers steeds meer op zoek zijn naar oriëntatie en stijlvastheid in het inrichten van hun badkamer en het sanitair. Villeroy & Boch biedt zowel: Deskundig advies en mooi vormgegeven producten waar de gebruiker nog vele jaren gebruik van kan maken dankzij hun tijdloze design. Er zijn geschikte producten voor iedere inrichting wens en elke smaak: Moderne klassiekers, zoals de charmante Hommage collectie, die is nu ook verkrijgbaar is met witte meubels, of eenvoudig geometrische vormen zoals Subway 2.0, Architectura of de nieuwe Venticello collectie. En een geheel exclusieve bad wordt geleverd door het Squaro Prestige vrijstaand bad met zijn mantel van hoge kwaliteit gemaakt van geselecteerd houtfineer.

 

Licht in de badkamer

Licht is van invloed op je welzijn. De moderne badkamer is niet alleen een plek voor het wassen en lichaamsverzorging, maar ook voor recreatie en ontspanning. Geschikte verlichting wordt dus ook hier vereist maar is wel afhankelijk van de betreffende situatie. De 14 spiegels van More To See en de 14 spiegelkasten van Villeroy & Boch My View zijn uitgerust met LED-verlichting met instelbare kleuren en helderheid. Badkamermeubels en sanitair elementen van Villeroy & Boch zijn ook uitgerust met verlichtingsfuncties, bijvoorbeeld de laden in de Legato, Subway 2.0 en Venticello meubelseries. De ViClean douche toiletten hebben gedimde oriëntatieverlichting voor comfortabel gebruik in de nacht.

 

Huislijke badkamers

Sanitair wordt steeds meer en meer huiselijk. Badkamermeubelen spelen een beslissende rol in deze. Het ontwerp is perfect afgestemd met het keramische sanitair en het meubilair is vervaardigd uit hoogwaardige materialen met duurzame oppervlakken in moderne kleuren, zoals b.v. Bright White Wood, waarmee een gezellige sfeer van welzijn ontstaat in de badkamer. Het meubilair is ook uitgerust met intelligente functies en biedt praktische opbergruimte, die de badkamer netjes houdt. Dit is ook het geval met de badkamer meubilair in de nieuwe Venticello collectie, met zijn ruime keuze aan modellen, kleuren en oppervlakken zijn individuele combinaties mogelijk die perfect aansluiten bij de trend van individualisering in het interieur en in de badkamer.

 


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws