VIEGA URINOIRSPOELER MET SIFON SENSORTECHNIEK

Viega Eco Plus urinoirspoeler

Viega urinoirspoeler met sensorRegelmatig worden urinoirs in openbare ruimtes gelijktijdig gespoeld na gebruik. Dit kost veel water terwijl de installatie ervan veel tijd en kennis kost. Een oplossing biedt een eenvoudige, onzichtbare decentrale besturing per urinoir. Deze voorgemonteerde spoelbesturing van Viega combineert duurzaamheid met comfort voor installateur, gebouweigenaar en gebruiker.

 

Onzichtbaar en effectief

Wat je niet ziet, kan ook niet kapot worden gemaakt'. Die gedachte stond centraal bij de ontwikkeling van de sifon-sensor-techniek. Geen drukspoelers die regelmatig moeten worden vervangen, geen onnodig waterverbruik en geen stickers die van de infraroodsensor verwijderd moeten worden. Hierdoor biedt de onzichtbare spoelbesturing in vele opzichten uitkomst.

 

De sensor voor de spoelbesturing is onzichtbaar in de sifon ondergebracht en functioneert onafhankelijk van het keramiek. De sensor zit vast aan de sifon en kan niet worden beschadigd. De sensor herkent het gebruik van het urinoir en start, afhankelijk van het stromingsgedrag en de verandering van de temperatuur, automatisch de spoeling.

Viega urinoirsifon met sensor Viega urinoirsifon met sensortechniek

Altijd de juiste spoeling

Naast het gebruik herkent de sensor ook een aantal ongewenstheden en reageert hier direct op. Wanneer de sensor registreert dat de sifon droogvalt dan vindt automatisch een spoeling plaats. Om ongewenste afzetting te voorkomen wanneer het urinoir niet wordt gebruikt, wordt iedere 24 uur automatisch een hygiënespoeling uitgevoerd. Ook kan de sensortechniek volledig automatisch het spoelen stoppen. Dit is handig wanneer het urinoir verstopt raakt. De sensor zal door de zeer geringe stroming de stagnatie herkennen en de spoelingen tijdelijk stopzetten.

 

Instelling in eigen hand

De sifon-sensortechniek heeft drie vrij-kiesbare spoelprogramma's. Naast de 3-liter (fabrieksinstelling) en 1-liter-spoeling kan ook een gebruiksafhankelijk spoelprogramma worden ingesteld. Dit gebruiksafhankelijk spoelprogramma registreert veelvuldig gebruik en past de spoelhoeveelheid aan van drie naar één liter. Dat biedt niet alleen tijdwinst tijdens pauzes van sportevenementen of tussen twee voorstellingen maar biedt ook milieuvoordelen.

De spoel- en serviceprogramma's zoals de vijf minuten durende spoelstop voor onderhoud of een systeemdiagnose zijn eenvoudig en comfortabel via een klein magneetcontact te activeren.


Gepubliceerd in: Installatie materialen