VIEGA SMARTPRESS KOPPELINGEN GEGARANDEERD MINDER DRUKVERLIES

Viega Smartpress

Viega SmartpressWil je optimaal gebruik maken van de waterleidingen in jouw huis zonder drukverlies? Dan biedt de Viega Smartpress de ideale uitkomst. Dit kunststof leidingsysteem met fittingen is specifiek gemaakt om drukverliezen zoveel mogelijk te voorkomen. De perskoppelingen zijn geoptimaliseerd en beschikken over nagenoeg dezelfde diameter als de leiding waardoor de doorstroom optimaal blijft. Daarnaast is de Smartpress van Viega geschikt voor drinkwater-, verwarmings- en gasinstallaties. Met verschillende soorten is het niet alleen geschikt voor de klassieke etage-installatie maar ook voor gebruik in stijg- en verdeelleidingen. Zo bescherm je jouw leidingen het beste tegen drukverlies en vergroot je de doorstroomcapaciteit van de leidingen.

 

De beste fitting met Smartpress

Met een volledig assortiment biedt Viega niet alleen uitkomst voor alle situaties op de bouwplaats, maar ook voor de meest uiteenlopende eisen van de drinkwaterinstallatie altijd een passende oplossing. Uiteraard voldoet dit systeem van leidingen en koppelingen aan de strenge eisen en wettelijke voorschriften voor het garanderen van de beste drinkwaterkwaliteit in jouw huis. Het is dan ook goed om zelf eerst in te lezen waar je op moet letten bij de specifieke fitting voor jouw installatie in huis.

Viega Smartpress koppelingen

De verwarmingsinstallatie

Natuurlijk is de Viega Smartpress met zijn hoogwaardige fittingen en flexibele maar tegelijkertijd stabiele buizen uitstekend geschikt voor de verwarmingsinstallatie in jouw huis. Je bespaart niet alleen kosten en tijd, maar het systeem biedt je met optimale overgangen, het kruisings T-stuk en voorgeïsoleerde onderdelen die perfect op elkaar zijn afgestemd. Door de installatie aan te leggen met deze buis en fittingen krijg je dus het beste systeem voor niet alleen het water, maar ook de verwarming in jouw huis.

 

Met één fitting de hoogste veiligheid

Als het aankomt op gasleidingen, gaat veiligheid voor alles. Viega zet daarom in op de allerbeste kwaliteit en biedt een fitting die gelijktijdig geschikt is voor gebruik in drink-, verwarmings- en gasinstallaties. Daarnaast blijven de fittingen van de Smartpress altijd betrouwbaar, snel en efficiënt in de verschillende afmetingen van 20 tot en met 32 mm zonder apart magazijnbeheer. Je bent er dus van verzekerd dat veiligheid boven alles wordt gesteld.

Tijdrovend kalibreren vervalt!

Alle Viega Smartpress fittingen in de maten 16 tot en met 63 mm zijn uitgerust zonder O-ring. Dit is een duidelijk voordeel bij de installatie van het systeem in elke woning of bedrijfspand. Het tijdrovende proces van het kalibreren van de leidingen komt op deze manier namelijk te vervallen. Daarnaast worden het onbedoeld beschadigen van de O-ring en de kans op vervuiling ook weggenomen. Ook de kleinere binnendiameter behoort hiermee tot het verleden. Dit maakt de Smartpress fitting ongelooflijk makkelijk om aan te sluiten.

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen