VIEGA RVS LEIDINGSYSTEMEN

 RVS leidingen

Viega RVS leidingenViega staat bekend als leverancier van hoogwaardige buisleidingsystemen. Systemen die in een ongekende verscheidenheid worden geleverd en voor iedere omgeving een passende oplossing bieden. Tot het programma behoort ook een speciaal ontwikkelde én betaalbare rvs-drinkwaterleiding. Vertrouwde Viega kwaliteit die een stuk goedkoper is dan gewone rvs-leidingen.

 

Viega leidingsystemen

Met de leidingsystemen Profipress, Sanpress, Sanpress Inox, Prestabo en Pexfit Fosta heeft Viega een oplossing voor iedere applicatie. Het installatiespectrum van de systemen reikt van leidingwater, gas, verwarming en andere toepassingen in gebouwen tot industriële installaties en schepen. En dankzij het Viega SC-Contur is die installatie direct ook de meest betrouwbare. Met de perstechnologie van Viega kunnen zelfs uitgebreide installaties in maten tot en met 108 mm als rendabele eenmansmontage worden gerealiseerd.

Voor drinkwatertoepassingen weet de installateur zich met Viega verzekerd van verschillende materialen, zoals roestvaststaal, koper en brons. Zo voldoet het koperen perssysteem Profipress altijd aan de scherper wordende eisen ten aanzien van drinkwaterhygiëne. Het materiaal, de leidingdiameter en de installatie zijn daarbij beslissende factoren.

VIEGA LEIDINGSYSTEMEN

Alternatief voor koperen leiding

Als alternatief voor de koperen leidingsystemen wordt door installateurs voor drinkwaterleidingen ook wel het chiquere en kwalitatief hoogwaardiger ogende rvs gebruikt. Maar aan die rvs-buisleidingen zit wel een prijskaartje. De belangrijkste oorzaak hiervan is de dure toevoeging nikkel.

 

Viega ontwikkelde daarom het RVS-1.4521, waarin nikkel is weggelaten, en paste dit materiaal toe voor het Sanpress buisleidingsysteem. Nikkel is niet vereist voor corrosiebestendigheid en daarmee niet per se noodzakelijk voor drinkwaterleidingen. Voor de leiding verkreeg Viega een DVGW-gelijkwaardigheidverklaring voor drinkwatertoepassingen én het Kiwa-keur. Vertrouwde Viega kwaliteit voor een betaalbare prijs. Met behoud van alle goede eigenschappen voor drinkwatertoepassingen biedt het RVS-1.4521 nog een aantrekkelijk voordeel: de nikkelvrije buis is een stuk goedkoper dan standaard rvs-leidingen en valt minder vaak ten prooi aan koperdieven.

Voor het verbinden van de buizen wordt gebruik gemaakt van een uitgebreid assortiment bronzen persfittingen. Deze zijn beschikbaar in afmetingen tot en met 108 mm en worden geleverd met systeemgarantie.


Gepubliceerd in: Installatie materialen