VIEGA PROFIPRESS KOPPELINGEN MET HERKENBARE KWALITEIT

Profipress

Viega Profipress koppelingenWie actief is in de installatietechniek weet het belang van kwaliteit ongetwijfeld op waarde te schatten. Met de kwaliteit van de producten waar u mee werkt staat of valt immers het succes van uw projecten.

Dat geldt zeker voor persfittingen; daar beïnvloedt de kwaliteit niet alleen de winstgevendheid maar ook de betrouwbaarheid van de installaties die u voor klanten realiseert. Terecht kiest u daarom voor het beste - voor de Profipress fittingen met persverbindingstechniek. De fittingen onderscheiden zich nu nog verder: met een herkenbare merkopdruk wordt de originele kwaliteit van de fittingen nog eens onderstreept.

 

Het Profipress-systeem van Viega is als installatiesysteem uniek in zijn soort. Het gepatenteerde SC-Contur zorgt ervoor dat niet-geperste fittingen al bij de centrale dichtheids- en belastingsproef gegarandeerd zichtbaar zijn. De fittingen kunnen dan alsnog worden geperst, voordat schade kan optreden. Viega garandeert die veiligheid en betrouwbaarheid over het volledige testbereik dat voor drinkwater- of gasinstallaties vereist is. In de dagelijkse praktijk van de installateur wordt al jaren geprofiteerd van deze systeemvoordelen. Profipress is daardoor het meest geïnstalleerde koperen buisleidingsysteem.

Viega Profipress

Duidelijk herkenbare kwaliteit

De voordelen en mogelijkheden van Profipress-fittingen gelden niet alleen voor drinkwaterinstallaties maar ook voor installaties aan boord van schepen, in de industrie voor het transport van uiteenlopende media alsook voor brandblusinstallaties. Hiertoe zijn de fittingen voorzien van de kenmerkende gekleurde punt per toepassingsgebied: groen (EPDM-dichtelement) voor drinkwateren verwarmingsinstallaties, geel (HNBRdichtelement) voor gasinstallaties en wit (FKM-dichtelement) voor speciale toepassingen met hogere temperaturen, zoals zonnecollectoren, stadsverwarming of lagedrukstoom.

 

Ondanks die markering blijft er in de hectiek van de dagelijkse praktijk altijd nog het risico dat Viega fittingen worden verwisseld. Het resultaat: onnodig werk om fittingen die niet aan de Viega kwaliteitstandaard voldoen, weer te verwisselen. Viega heeft daarom haar koperen Profipress-fittingen voorzien van een speciaal kenmerk: in een zwart veld is de naam Viega direct herkenbaar. Daarmee is het risico van verwisseling uitgesloten. De overgang naar fittingen met opdruk geldt voor alle koperen Profipress-fittingen tot en met 54 mm voor sanitairinstallaties (met groene punt) en vindt geleidelijk aan plaats.

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen