VIEGA PRESTABO EN PRESTABO XL KOPPELINGEN

Grote leidingen veilig en efficiënt installeren

Viega persmachinesVerwarmingsinstallaties, gesloten koelcircuits en persluchtinstallaties - het zijn slechts enkele voorbeelden van omgevingen waar doorgaans grote leidingen worden toegepast. En als het om leidingen met grote diameters gaat, is Viega de beste keuze: met Viega Prestabo bijvoorbeeld, een systeem dat een zeer grote betrouwbaarheid combineert met optimale veiligheid. Veiligheid die mede te danken is aan het feit dat de buisverbindingen niet tijdintensief worden gelast, maar snel en betrouwbaar worden vastgeperst.

 

Veilige persfittingtechniek

Efficiënt en veilig installeren van leidingen kan met het persfittingsysteem van Viega. Het perssysteem kan voor vele diameters, media en materialen worden ingezet - van kleine- tot extra grote 108 mm leidingen. De Viega perstechniek maakt het lassen van grote leidingen dan ook overbodig. Dat betekent: geen blootstelling aan lasrook en dus een gezondere werksituatie. En omdat het risico van brand is uitgesloten, is de verwerking niet alleen gezonder maar ook veiliger.

 

De zogenaamde ‘koude’ koperen verbindingstechniek ontwikkelde Viega al in 1995 en werd in eerste instantie toegepast voor koperen leidingsystemen. De techniek werd door Viega al snel seriematig uitgebreid naar andere metalen, zoals roestvaststaal. Vijftien jaar later wordt de techniek op grote schaal toegepast voor allerhande buisleidingsystemen, waaronder Prestabo.

 

VIEGA PRESTABO XL

Viega Prestabo perskoppelingen

 

Het Prestabo persverbindingsysteem is vervaardigd van verzinkt staal en wordt geleverd in maten vanaf 12 mm tot en met de XL-uitvoering van 108 mm. Viega Prestabo XL is zelfs leverbaar in de voordelige tussenmaat 64 mm die Viega als eerste leverancier van buisleidinginstallaties aanbiedt. Dat betekent dat Prestabo-installaties nauwkeurig op de gewenste volumestromen kunnen worden afgestemd en onnodig materiaalverbruik wordt voorkomen.

 

Probleemloos persen met Viega

Bij de Viega perstechniek kan voor alle systemen en leidingdiameters gebruik worden gemaakt van dezelfde persmachine; zelfs persingen onder een hoek van 90° en in kleine ruimten zijn probleemloos te maken. De machines zijn leverbaar in 230V- of accu-uitvoering. Dankzij de 180° draaibare perskop en de krachtige 18V lithium accu kunnen de persmachines zelfs bij buisdiameters van 108 mm direct op de bouwplaats worden toegepast. Door het speciale Viega V-contour kunnen alle fittingen in één arbeidsgang geperst worden. De cilindrische buisgeleiding is er bovendien voor dat de O-ring veilig is opgesloten, niet kan worden aangestoten en vrij van vuil is bij het monteren op de buis. Het gepatenteerde SC-Contur zorgt ervoor dat alle fitting gegarandeerd lekken indien zij niet zijn geperst. Hierdoor volstaat een centrale persproef en vervalt het handmatig controleren van alle fittingen. Gebruiksgemak en betrouwbaarheid in optima forma! En voor het leidingsysteem in de badkamer gebruikt u uiteraard de Viega Pexfit koppelingen.


Gepubliceerd in: Installatie materialen