VIEGA ADVANTIX VARIO DE DOUCHEGOOT DIE U OP MAAT KUNT MAKEN

Viega Advantix

Viega Advantix Vario douchegootIn de inloopdouche is het prachtig als de afvoer op een elegante wijze weggewerkt kan worden. Vooral in een kleinere badkamer is dat ideaal. Met maar 25mm inbouwdiepte is de Viega Advantix Vario opmerkelijk smal, en was er eerst alleen een uitvoering voor in de vloer, nu is deze afvoermethode ook te krijgen voor tegen de wand. Het water stroomt hierbij langs de wand weg, en kan dankzij de geringe inbouwdiepte ook in stenen muren worden geplaatst. Met een simpel design wordt door Viega toch een maximum aan functionaliteit behaald.

 
Viega Advantix wanddouchegoot

De kleinst mogelijke waterafvoer

Eenmaal ingebouwd is er van de Viega Advantix Vario weinig te zien. Dit is natuurlijk juist wat dit model afvoer zo intrigerend en bijzonder maakt. De ruimte die de stuclaag inneemt, is meestal al voldoende om deze afvoer in te bouwen. Dat maakt het plaatsen vaak meteen vrij simpel: er is dan weinig hak- of breekwerk nodig. Met een inbouwdiepte van maar 25 millimeter is de Vario zo geklaard. Van buitenaf zie je dus eigenlijk alleen tegels, die doorlopen tot aan de wand. De afvoeropening kan worden ingekort tot slechts 2 centimeter hoogte – en kan nog verder verkleind worden door middel van een insteekrooster. De Vario, die geleverd wordt in mat en glanzend staal, zwart of wit, is dan ook zeer geschikt voor iedere badkamer.

 
Lengte douchegoot inkorten

De lengte van de douchegoot is traploos in de korten

Het bekroonde design van de Viega Advantix Vario wordt geleverd met een lengte van 120 centimeter. Met een simpele zaaghulp kan hij echter verkort worden tot iedere gewenste lengte vanaf 30 centimeter. Ook de hoogte is variabel: het standaardmodel is 90 millimeter hoog, maar kan naar wens verhoogd worden tot wel 165 millimeter. Omdat het douchewater over de gehele lente van de wand afgevoerd wordt, is er maar een vervalhoek van 1 of 2 procent nodig. De Viega douchegoot is bovendien zeer schoon in gebruik, en gemakkelijk af te halen met de bijgeleverde doek of borstel.

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen