UPONOR WANDVERWARMING MET NRG PANELS

Uponor Comfort NRG panel

Uponor NRG panel wandverwarmingWandverwarming met het Komfort NRG Panel, het werd onlangs geïntroduceerd bij het grote publiek. De aluminium panelen die voorzien zijn van de 16 mm witte Uponor MLC Meerlagenleiding worden uitstekend ontvangen. Met name het gebruiksgemak waarmee wandverwarming op snelle en effectieve wijze kan worden aangebracht, wordt als zeer positief bestempeld. Het Komfort NRG Panel is de uitgelezen wandverwarmingsoplossing in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, voor zowel de installateur als de eindgebruiker!

 

Voordelen voor de installateur

Het Komfort NRG Panel is volledig afgestemd op de vraag vanuit de markt en ontwikkeld vanuit een oogpunt waarin efficiëntie en gebruiksgemak centraal staan.
Gemakkelijk te koppelen
Doordat de Uponor 16 x 2 mm MLC Meerlagenleiding in de Komfort NRG Panels verwerkt is, kan deze gemakkelijk met Uponor RTM fittingen aangesloten worden op de aanvoerleiding. Naast het feit dat de Uponor RTM fittingen standaard mee- geleverd worden met het Komfort NRG Panel, zijn deze ook gemakkelijk los bij uw groothandel te bestellen.

 

Eenvoudig doorkoppelen van meerdere panelen tot één groep
Het patroon, waarmee de leiding in de Komfort NRG Panels verwerkt is, is zodanig ontworpen dat het onderling door- koppelen van de panelen zeer eenvoudig is. De losse panelen kunnen gemakkelijk tot één groep in serie gekoppeld worden met de meegeleverde Uponor RTM fittingen. Het voordeel van de Uponor 16 x 2 mm MLC Meerlagenleiding is het feit dat het drukverlies beperkt blijft bij het onderling doorkoppelen van de panelen. Dit is erg belangrijk gezien het kleine temperatuurver- schil tussen de aanvoer- en retourtemperatuur, wat noodzakelijk is voor een perfect en optimaal functionerende wand.

 

Snelle montage
Doordat de losse componenten reeds samen gevoegd zijn in het product, kunnen de panelen zonder problemen snel geïnstalleerd worden. De Komfort NRG Panels kunnen namelijk in zijn geheel rechtstreeks vastgeschroefd worden op het houten regelwerk of met popnagels bevestigd worden op vooraf aangebrachte metalen profielen.

 

Veelzijdige toepasbaarheid
Het Uponor Komfort NRG Panel kent een breed toepassingsgebied en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het product geeft installateurs en architecten veel mogelijkheden in het creatief ontwerpen van energiezuinige installaties. Het Uponor Komfort NRG Panel kan zonder meer gecombineerd worden met veel bouwmaterialen en is daarom zeer functioneel en bovendien beperkt de toepassing zich niet alleen tot de wanden van de ruimte, de Komfort NRG Panels kunnen ook gemonteerd worden op de schuine kant van het of dak aan het plafond.

 

Voordelen voor de eindgebruiker

Behalve voor de installateur heeft het Uponor Komfort NRC Panel zijn voordelen, ook de bewoners van een woning voorzien van de wandverwarming ervaren een verhoogde mate van wooncomfort en kostenbesparing.

 

Radiatoren zijn verleden tijd
De Uponor Komfort NRG Panels worden volledig in de voorzetwanden weggewerkt. Met de juiste isolatie is het vermogen van de wanden voldoende, zodat het plaatsen van radiatoren of convectoren niet meer nodig is. Er wordt ruimte bespaard en de woon- en/of werkomgeving oogt strak en afgewerkt.

 

Hoog comfort, lage energiekosten
Als het wordt toegepast als wandverwarming geeft de wand warme straling af aan de ruimte, waardoor het comfort bij een zelfde ruimtetemperatuur verbetert. Anderzijds betekent dit dat er voor het realiseren van het zelfde comfortniveau in de ruimte een lagere temperatuur van de lucht benodigd is. Op deze manier wordt er dus energie en daarmee ook kosten bespaard.


Gepubliceerd in: Installatie materialen Gerelateerde artikelen: Uponor