SPHINX SYSTEMS INBOUWRESERVOIRS EN VOORWANDSYSTEMEN

Sphinx Systems

Sphinx Systems inbouwreservoirDe voorkeur voor wandclosets ten opzichte van staande closets blijft. Niet alleen voor renovatie in bestaande woningen waarin de toiletruimte of badkamer wordt aangepast maar ook voor de nieuwbouw. Voor het monteren van een wandcloset is de beschikbaarheid van een installatielement cq inbouwreservoir noodzakelijk. Installateurs, loodgieters en aannemers kiezen, bij voorkeur bij de inrichting van een toilet of badkamer in het hogere segment, het liefst voor op elkaar afgestemde materialen.

 

Harmonie

Sphinx speelt in op de wens van afstemming, harmonie en eenheid, met de introductie van Sphinx Systems. Een compleet assortiment van inbouwreservoirs en voorwandoplossingen voor de installatie van wandclosets, urinoirs en bidets. Voor droogbouwsystemen zijn er standaard als ook specifieke modellen voor bijvoorbeeld de Sphinx 300 Kids closets. Ook zijn er voorwandelementen voor wastafels en ook grepen en ondersteuningselementen voor de Sphinx 300 gootstenen zitten in het assortiment. Alle Sphinx System voorwandsystemen zijn voorgemonteerd en voorzien van een wandbevestiging voor een tijd- en kostenbesparende montage. Voor natbouw is een 40 cm inbouwreservoir voor wandcloset beschikbaar.

 

Kleine badkamer

Het voorwandelement voor wandclosets is door de geringe breedte van slechts 40 cm ook geschikt voor de inrichting van de kleine badkamer of toiletruimte. Een installateur of loodgieter kan de installatie makkelijker verzorgen, omdat een rem in het frame de gekozen hoogte stevig ondersteunt. De innovatieve bevestiging voor aan de wand, die ook voor hoekmontage geschikt is, is uitgevoerd met een snelbevestiging die aan de voorkant kan worden bijgesteld. De closetafvoerbocht is traploos in diepte verstelbaar en wordt door middel van een clicksysteem gefixeerd. De watertoevoer is flexibel vanuit zes richtingen aan te sluiten. Het inbouwreservoir is voorzien van een waterbesparend, dubbel spoelsysteem voor minder waterverbruik door middel van een grote of kleine spoeling met 6 of 3 liter water. Het inbouwreservoir is ook instelbaar op een spoel hoeveelheid van 3-4,5 liter water.

Sphinx Systems bedieningspanelen
 

Extra voordelen

Voor de serie Sphinx 300 Kids is eveneens een 40 cm breed inbouwreservoir beschikbaar, aangepast aan de grootte van kinderen. Een closet aansluitset is optioneel verkrijgbaar. Het element voor de gootstenen uit de Sphinx 300 serie beschikt over een reservoir en een traverse voor de gootsteenmengkraan. Het Sphinx Systems wastafelelement van 50cm breed is ook geschikt voor de wastafels voor mindervaliden en toe te passen in de levensloopbestendige badkamer. Het inbouwelement voor het bidet met een breedte van 50 cm kan door middel van in breedte en hoogte verstelbare traversen en aansluitingen flexibel aangepast worden aan verschillende keramische series. Het urinoir-element is geschikt voor de toepassing van drukspoelers en voor de inbouw van elektronische, waterbesparende spoelsystemen zoals de Flushcontrol 500 en Flush-control 1000.
 
Een omvangrijk aanbod van zeer vlakke bedieningsplaten maakt het Sphinx Systems kompleet. U kunt kiezen uit vier mechanisch te bedienen varianten in onderscheidende vormgevingen en stijlen met ronde of geometrische bedieningsknoppen. De uitgebreide collectie bedieningspanelen voor de Sphinx inbouwreservoirs zijn uitgevoerd in wit of in mat of glanzend chroom. Voor de Sphinx 300 Kind serie is een speciaal bedieningspaneel uitgevoerd in wit, met rode en blauwe bedieningsknoppen.

Daarnaast biedt Sphinx bedieningspanelen met pneumatische werking van de bediening, voor een zeer geluidsarme en lichte bediening. Het bedieningspaneel uit de 'Design' serie is uitgevoerd met een edele glasplaat in wit, zwart, taupe of zilver. Deze bedieningspanelen passen bijzonder goed bij de badkamermeubels uit de series 'myDay' en 'citterio' van Keramag. Tevens is een bedieningspaneel gemaakt van 'Varicor' op aanvraag beschikbaar. De veelheid aan combinatiemogelijkheden met actuele series biedt een grote speelruimte voor het creëren van een harmonieus totaalbeeld in de badkamer.

De nieuwe producten voldoen aan de norm EN 14055. Op alle delen die relevant zijn voor een goede werking geldt een nakoopgarantie van 25 jaar.

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen