SLIMME TIPS WAARMEE JE BADKAMER GROTER LIJKT

Ruime badkamer

 Ruime badkamerNiet ieder huis heeft een grote badkamer of de mogelijkheid om hem groter te maken. Dat hoeft ook niet, want met onderstaande tips kun je heel eenvoudig een groots gevoel creëren in je badkamer.

 

Gebruik de juiste kleuren

Met licht kun je ruimte creëren. Wil je de badkamer groter laten lijken, dan is daglicht daarvoor onontbeerlijk. Ook de kleuren van de muur en de vloer zijn van grote invloed op de ervaring van de ruimte. Ook al heb je minder grote ramen in de badkamer, dan kun je veel compenseren met de juiste kleuren op de muren en vloer. Gebruik hiervoor overwegend lichte tinten. Die maken de badkamer voor je gevoel groter, donkere kleuren zorgen er juist voor dat het voor je gevoel kleiner is. Donkere kleuren kun je wel gebruiken om het contrast te verhogen, bijvoorbeeld door donkere tinten te gebruiken of donkere tegels op de vloer en een hele lichte wand.

 

Gebruik grote tegels

Door grote tegels te gebruiken heb je minder voegen, waardoor het gemakkelijker schoon te houden is. Een ander voordeel van grote tegels is dat ze een gevoel van ruimte creëren. Hierdoor lijkt een kleine badkamer dus groter. Gebruik tegels van minimaal 30 bij 60 cm. Zorg voor zo min mogelijk voeg en geef de voeg een kleur die niet teveel afwijkt van de tegelkleur.

 

Geen gordijn, maar een glazen douchewand

Met een gordijn of muurtje om de douchecabine wordt een gedeelte van de badkamer aan het zicht onttrokken. Hierdoor zal je badkamer kleiner lijken. Gebruik daarvoor liever een glazen douchewand. Je badkamer lijkt hierdoor één geheel en dus groter. Een ander voordeel is dan een glazen wand gemakkelijk schoon te houden is dan een douchegordijn.

 

Gebruik een grote spiegel

Hang een grote spiegel in je badkamer. Door zo’n grote spiegel op te hangen lijkt de badkamer voor je gevoel dieper en ruimer. De spiegel moet dan uiteraard wel op een strategische plaats hangen en het liefst horizontaal en geïntegreerd in de wand.

 

Gebruik hangende meubels

Plaats zo weinig mogelijk op de vloer. Neem een hangend toilet, een zwevende wasbak en zwevende badkamermeubels. Hierdoor lijkt de badkamer groter. Een ander voordeel is dat de vloer gemakkelijker schoon te maken is.

 

Ruim alles op

Zorg voor een rustige uitstraling in de badkamer en zorg dat er zo weinig mogelijk afleiding is. Als overal spulletjes en handdoeken liggen, krijg je een rommelige badkamer en dat zorgt voor een chaotisch gevoel. Houd daarom altijd de badkamer netjes.

 


Gepubliceerd in: Diversen