SANT AGOSTINO METROCHIC EN TIPOS

Ceramica Sant Agostino altijd innovatief met tegels

Sant’Agostino Metrochic badkamerElk jaar komt Sant’Agostino met een nieuwe lijn van tegels, meestal rond de tijd van Cersaie, de jaarlijkse sanitair en tegelbeurs in Italië. Ceramica Sant’Agostino staat bekend omdat ze innovatie en klassiek samenvoegen tot één. Ze maken gebruik van de nieuwste technologie terwijl ze altijd blijven denken aan de esthetiek van de tegel. Sant Agostino tegels maakt gebruik van de nieuwste en unieke facetten van keramiek en wordt vaak geïnspireerd door de natuur. Ze zijn een uniek merk in de wereld van wandtegels en vloertegels. Tijdens de Cersaie 2016 liet dit Italiaanse bedrijf met flair schitterende, creatieve en originele ontwerpen zien. Er zaten voorbeelden tussen van wandtegels en vloertegels die gemaakt waren door nieuwe faciliteiten en het nieuwste materiaal. Ceramica Sant’Agostino presenteerde als internationaal merk haar nieuwe tegelcollectie die gebaseerd is op elegantie, stijl, betrouwbaarheid, kwaliteit en moderniteit.

 

Sant’Agostino Metrochic tegelserie

Sant’Agostino Metrochic

Sant’Agostino blijven altijd in beweging met hun ontwerpen, zo blijven ze de thema’s, harmonie, structuren, lijnen, ontwerp en kleuren veranderen en maken producten met een visuele muzikaliteit. Metrochic is een witte collectie die op ontelbaar mogelijke manieren vormgegeven kan worden op elke muur, De tegels bevatten een driedimensionale structuur die lijkt op holle cirkels, geweven structuren en borduursels. Deze collectie bevat ook nog drie grafische en decoratieve behangpatronen en cementine vloertegels die in 45 verschillende ontwerpen zijn ontwikkeld. Echter wel allemaal in grijze tinten met een vintage look. Sant Agostino tegels liet tijdens de Cersaie drie verschillende muren zien, twee met satijn gekleurde wandtegels, met een effect van gehaakte stof. En een muur ingericht met een mini-chevron en een reliëf gemaakt met een decoratief mozaïek. Deze collectie bevat ook twee tegels die geheel geïnspireerd zijn op beton, met een licht grijze en een donkergrijze kleur. Deze vloertegels zijn neutraal en de schitterende esthetiek kan worden gecombineerd met een bijpassende tegelvloer. Deze collectie laat een geraffineerdheid zien met stijl, kleuren, vormen en geometrische patronen van vroeger die aangepast zijn en goed passen bij een eigentijds design.
 
Sant Agostino Tipos

Sant Agostino Tipos tegelserie

De Tipos tegels van Ceramica Sant’Agostino representeert de maximale evolutie die gerealiseerd kan worden met digitale print waarmee een gereproduceerd effect van kalksteen wordt gerealiseerd. De keramieken vloertegels zorgen ervoor dat de aderen op alle tegels in elkaar over lopen. Daardoor wordt de natuurlijkheid van de steen versterkt. Pietre di Rapolano heeft een uniek installatie design gemaakt waardoor de tegels lijken op een groot stuk kalksteen. Waardoor je vele elementen in je design kan verfraaien met deze vloertegels die ook toepasbaar zijn op de wand als wandtegels.


Gepubliceerd in: Wand- en vloertegels