ROBOT VLOERVERWARMING HET COMPLETE PAKKET

Vloerverwarming

Robot VloerverwarmingRobot Vloerverwarming is een Nederlands bedrijf dat sinds 1988 verdeelunits produceert. Naast verdeelunits van bewezen kwaliteit biedt Robot ook de overige producten om de vloerverwarmingsinstallatie compleet te maken zoals buis, regelingen, wapeningsnetten, bevestigings- en isolatiematerialen. Dit samen met de mogelijkheid tot het aanleveren van berekeningen en legplannen heeft ervoor gezorgd dat Robot Vloerverwarming een sterke positie heeft bemachtigd op de projectmarkt.

 

Robot warmteverliesberekening

Om te berekenen hoeveel vermogen benodigd is om de verschillende vertrekken in een woning of gebouw te verwarmen, is een warmteverliesberekening noodzakelijk. Er gaat namelijk altijd warmte verloren via de constructie en de ventilatielucht, ongeacht de mate van isolatie. Bij de berekening van warmteverlies wordt eerst bepaald om welk soort gebouw het gaat; een woonhuis, utiliteitsgebouw of een gebouw met industriële functie. Ook de soorten warmteverliezen zoals transmissie- en ventilatiewarmteverliezen worden in kaart gebracht.

Robot legplan vloerverwarming
 

Robot legplan

Vanuit de warmteverliesberekening en de keuze voor het soort vloerverwarming worden de aanvoertemperatuur, hart op hart afstand van de buizen en de volumestroom berekend. Aan de hand hiervan kan het legplan worden getekend Op een legplan wordt aangegeven waar de diverse vloerverwarmingsgroepen moeten worden gelegd, evenals de buislengte en buisafstanden. Ook worden op het legplan de te gebruiken materialen, zoals verdelers, vloerverwarmingsbuis, wapeningsnetten, isolatie en thermostaten vermeld. Het legplan kan zowel digitaal als geprint worden geleverd en kan worden gemaakt voor elke specifieke situatie.

luxe Robot RCE ruimteregeling
 
 
 
 
 

Robot projectregeling

Naast de luxe Robot RCE ruimteregeling biedt Robot nu ook de Robot basic serie', een ruimteregeling voor projecten met een exclusief en tijdloos design De ruimteregeling bestaat uit een ontvanger waarop maximaal acht kamerthermostaten bedraad kunnen worden aangesloten.

 


Gepubliceerd in: CV en radiatoren