REFIN WAND EN VLOERTEGELS, NOVITEITEN 2014

Nieuwe tegels van Refin met innoverende materialen.

Refin District Track vloertegelsCeramiche Refin heeft op de Cersaie 2014 verschillende nieuwe series van wandtegels en vloertegels geïntroduceerd die het resultaat zijn van onderzoek naar de mogelijkheden van nieuwe materialen en de constante aandacht die het besteedt aan het vormgeven aan de nieuwste interieurtrends. Een kenmerk dat il al deze nieuwe tegelseries terug komt is de ruime variatie in opvallende maatvoeringen zoals bijvoorbeeld een 75x150cm, verschillende decortegels in bijzondere uitvoeringen en de kleuren die de tegelontwerpen duidelijk versterken in hun uitstraling.

 

Refin District

De thema's van de post-industriële architectuur, oude werkplaatsen en magazijnen zijn als referenties voor de tegel collectie District gebruikt. Een verzameling van verschillende materialen die de ondergrondse sfeer van de wijken, die zich min of meer vanzelf ontwikkelen in alle grote steden in de wereld, oproept. Een rijk scala aan vintage materialen, keramische tegels met metallic-effect en de uitstraling van versleten marmer (Garage), asfalt (Road) en de versleten uitstraling van hout en kleine stenen worden gecombineerd in (Track).

Refin Poesia Tortora tegels

Refin Poesia

Onder de top collecties van Refin bevindt zich Poesia, een tegel die een vernieuwde smaak biedt met traditionele vormen van tegels, zoals de "pietra leccese", de typische lokale steen uit de streek Salento in Apulië, met zijn natuurlijke, evenwichtige tinten en verfijnde textuur. De elegantie van deze vloertegel met zijn antieke finish en tijdloze aantrekkingskracht maakt hem geschikt voor ieder interieur met klassieke accenten en stijlen. Daarnaast maakt het grotere formaat van 75x75 cm en de natuurlijke weergave Poesia ook geschikt voor moderne ruimtes.

Refin Teatro vloertegels

 

Refin Teatro

Ceramiche Refin creëerde ook Teatro, deze tegelserie heeft een prestigieuze, exclusieve uitstraling en vertelt de waarde van cultuur uit het verleden en het lokale, artistieke erfgoed. Het ontwerp is geïnspireerd op de Stadsschouwburg van Modena en imiteert het hout met al zijn historie dat wordt gebruikt op het podium en in de foyer. Ook diverse andere theater elementen zoals decors en affiches in een reeks van grote afbeeldingen, glad of met een verschillende mate van slijtage, met verzonken lay-outs en verfijnde decoratieve elementen, zijn als wandtegels of decortegels in deze tegelcollectie opgenomen.

 

Refin Prestigio en Buxytech

Daarbij komen nog twee collecties met een meer natuurlijke uitstraling: Prestigio, die de beste Italiaanse en Europese marmer soorten in een vloertegel weergeeft en Buxytech, geproduceerd naar de zandsteen afkomstig uit de stad van Montagny-lès-Buxy in de Bourgogne, met zijn zeer oude steengroeve van zandsteen. Het opvallende kenmerk van deze soort zandsteen is een kenmerkend korrelige, licht geweven effect. Tenslotte omvat de Ceramiche Refin tegelcollectie voor 2014 ook Baita, tegels met een ingelegde houtdecor effecten en Bricklane met een grootstedelijke sfeer, die reeds met succes werden gelanceerd in april van dit jaar op de Coverings in Las Vegas.


Gepubliceerd in: Wand- en vloertegels