REFIN FOSSIL TEGELS: DE FASCINATIE VAN FOSSIELEN

Refin Fossil

Refin Fossil vloertegelsDe Fossil tegelcollectie van Ceramiche Refin doet een stap terug in de tijd en zorgt voor een herintroductie van de in rotsformaties achtergelaten prehistorische afdrukken van planten en dieren. Deze fossielen zijn resten van sporen die, onder invloeden van omstandigheden en de eeuwen die sindsdien verstreken zijn, niet meer volledig zijn en zodoende in hun patroon onderbroken worden. Zichtbaar gemaakt in prehistorische archeologische opgravingen vormen zij de basis voor de ontwerpen van Kasia Zareba. De voorontwerpen werden vooral geïnspireerd op de afbeeldingen achtergelaten door de gegroefde schelpen van uitgestorven ammonieten. Het met de handgetekende patroon geven de Refin Fossil tegels een uniek uiterlijk dat gelijkwaardig is aan de achtergebleven prehistorische afdrukken. Eeuwenoude decoratieve patronen met een vormgeving die in het heden bestemd is voor hedendaagse interieurs.

Refin Fossil

In onze eigen verbeelding, kan ieder van ons verschillende figuren in de subtiele patronen zien. De imprints breken en overlappen, net als de tekenen van de tijd in de archeologische opgravingen. Zij bewegen in verschillende richtingen, het oppervlak van de Ceramiche Refin Fossil tegelcollectie zorgt voor een optische illusie van leegtes en drukke patronen die gezamenlijk een eenvoudige, natuurlijke en elegante sfeer voor binnenshuis creëren.

 

Subtiele aanwijzingen, die de regelmatigheid van natuurlijke vormen in vijf verschillende grafische iteraties weergeven, zorgen voor een optische ruimtelijke illusie in het interieur met een positieve en negatieve werking. Een effect dat niet alleen nieuwsgierig maakt maar ook aan elk interieur een historische fascinatie verleent. De Ceramiche Refin Fossil tegelcollectie is verkrijgbaar in een waaier van kleuren: beige, grijs en bruin.


Gepubliceerd in: Wand- en vloertegels