REFIN BRICKLANE TEGELS MET EEN NATUURLIJKE UITSTRALING

Refin Bricklane

Refin BricklaneTijdens de 2014 editie van Coverings, de belangrijkste vakbeurs voor de keramiek en natuursteen sector in Noord-Amerika, presenteerde Ceramiche Refin haar nieuwe Bricklane tegelcollectie. Refin Bricklane is vernoemd naar de beroemde straat in het Londense East End, van oudsher een volksbuurt. Deze multi-etnische wijk is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een trendy wijk waar kunstenaars, ontwerpers en architecten hun ateliers en werkplaatsen hebben en waar de meeste avant-garde galerieën nieuwe expositieruimtes hebben geopend.

 

Refin Bricklane tegels in openbare ruimtes

De voormalige pakhuizen en de steenfabriek, waar de straat zijn naam aan dankt, zijn veranderd in plaatsen waar bruisende en culturele entertainment plaatsvindt. Samen met de vele cafés, restaurants en hippe winkels is hierdoor één van de meest dynamische en creatieve gebieden in Londen ontstaan. Deze industriële archeologische locaties zijn verantwoordelijk voor het tot stand komen van de nieuwste collectie van vloertegels van Ceramiche Refin. De tegelserie wordt gekenmerkt door innovatieve oppervlakken die, gedragen door de tijd, een verouderde uitstraling bezitten. Dit onderscheidende effect zorgt ervoor dat de Refin Bricklane tegels zich perfect thuis voelen in zowel het klassieke-alsook het meer eigentijdse, urban-stijl, interieur.

 

Refin Bricklane tegels

Ook de verschillende afmetingen van de vloertegel collectie zijn, net zoals de beroemde straat, gebaseerd op diversiteit. De 60x60cm en 30x60cm zijn verkrijgbaar als een gerectificeerde tegel en ook als gewone uitvoering met een toevoeging van de maat 30x30cm en een 30x30cm decoratie, allen ontworpen om te kunnen voldoen aan de meest veeleisende projecten. Ook de vijf kleuren van de Refin Bricklane tegels, die variëren van lichtgrijs tot donkergrijs, modder- en aards bruin alsmede het neutrale beige zijn een indicatie van deze traditionele aanpak met een up-to-date industriële inslag.


Gepubliceerd in: Wand- en vloertegels