REFIN BAITA VLOERTEGELS MET EEN HOUTDECOR

Refin Baita

Refin Baita tegelsCeramiche Refin heeft zich door de jaren heen bewezen als een benchmark op het gebied van vernieuwing en trends, voor de internationale markt van keramische tegels. Met de introductie van de nieuwe Refin Baita collectie, gemaakt in een opvallend houtdecor, zet Refin deze bijzondere traditie voort.

 

Baita ontleent zijn naam aan de traditionele Stube, de kamers met houten wanden en vloeren die zo karakteristiek zijn voor de woningen in het Alpen gebergte waarbinnen een groot deel van het dagelijks gezinsleven zich afspeelt rond de kachel. De nieuwe Refin Baita collectie doet denken aan de verschillende soorten hout die naast elkaar zijn aangebracht in dit kenmerkende interieur dat nog steeds te vinden is in de huizen en openbare gebouwen in deze berggebieden.
 
Refin Baita vloertegels met houtdecor

Dezelfde bron van inspiratie is ook terug te vinden in de keuze van de specifieke kleurvarianten die de verschillende stadia van de vergrijzing van larikshout natuurgetrouw weergeven. Deze houtsoort evolueert met een soort vergrijzing gedurende haar levenscyclus als gevolg van de blootstelling aan de weersomstandigheden. Deze evolutie onder invloed van de verschillende omstandigheden is de basis voor het kleurenpalet van de Refin Baita vloertegels.

 

Deze bevat daarom tinten die doen denken aan vers gesneden hout (Fresh). Natuurlijk hout en de nuances die ontstaan wanneer dit binnenshuis wordt gebruikt en zodoende meer beschermd is tegen weersinvloeden (Natural). Of wanneer het buiten wordt toegepast, zowel in een gepolijste versie wanneer ze worden blootgesteld aan direct zonlicht (Sun) en in een donkerdere versie wanneer zich het hout meer in de schaduw zou bevinden (shade). De Refin Baita tegels zijn enkel leverbaar in de maat, 60x60cm.


Gepubliceerd in: Wand- en vloertegels