PROVENZA RE-USE TEGELS ALS BETON EN MARMER

Provenza Re-Use

Provenza re-use tegelsDit is de gedachte die het ontwerpproces van Provenza’s Re-Use weergeeft en de sleutel vormt voor de juiste interpretatie van dit project. De ontwerpers stelden zich voor hele muren van gewapend beton van ultramoderne stedelijke industriële gebouwen te slopen en deze, in combinatie met marmeren vloeren uit elegante en fascinerende oude verlaten villa’s, te hergebruiken. Samen vormen deze zeer verschillende materialen een unieke en originele synergie. Elegantie en kracht gecombineerd om plaatsen, die tot nu toe alleen in gedachten hadden bestaan, tot leven te wekken.

 

Beton is een fusie, grimmig in termen van design en rigoureus in kleur. Marmer staat voor rijkdom, met zijn gediversifieerde patronen en kostbaar ogende oppervlaktes. Hoewel men het tegenovergestelde zou verwachten leidt de dialoog tussen de twee materialen tot een perfecte samensmelting van robuustheid en chic.

Provenza re-use beton

Om iets nieuws te creëren is het soms noodzakelijk om terug te keren naar het pure materiaal zonder te letten op perfectie, in de Provenza Re-Use leidt onvolmaaktheid tot inspiratie. Het industriële beton behoudt alle gebruikelijke oppervlakte sporen: de vlekken ontstaan door vocht, de sporen van de houten planken tijdens het storten en de onverwachte bewegingen van mortel en zand. Het oppervlak voelt zacht aan maar de onregelmatigheden volgen de grafische details en creëren hiermee een natuurgetrouw reliëf.
 
Provenze re-use marble
 
Het keramische marmer heeft een oude en zijdezachte finish gelijk aan de lineaire structuur van de tegel. Moderne varianten met een glanzende betonafwerking en een lappato afwerking voor de natuursteentegel zijn ook beschikbaar. Om het Re-Use beton te maken is daadwerkelijk een muur van 20 vierkante meter van gewapend beton als voorbeeld gebruikt zodat de patronen en de structuur een absoluut realistisch uiterlijk en gevoel kregen. Voor de Re-Use marmeren tegels van Provenza werden de volgende patronen en kleuren geselecteerd: Oxygen white, geïnspireerd door een marmer van Italiaanse afkomst, ontgonnen in Carrara met een unieke en exclusieve zebrastreep. Mercury grey, gemaakt van marmer van Turkse afkomst, heeft strepen met een vastberaden en origineel ritme. Tungsten black, is een zijdezacht zwart marmer van Aziatische afkomst met een glanzende toplaag en een elegante en evenwichtige structuur, het vertoont een perfecte mix van zwart en antraciet.

 

Re-Use Marmer en Re-Use Beton van Provenza kunnen als aparte sfeer- en icoonmakers worden gebruikt om de verschillende smaken van de hedendaagse stijl te interpreteren of gecombineerd worden toegepast om een geheel nieuw sfeer van hergebruik te creëren.


Gepubliceerd in: Wand- en vloertegels