NEFIT TRENDLINE DE IDEALE CV KETEL VOOR DE INSTALLATEUR

De Nefit TrendLine

Nefit Trendline cv-ketelDe nieuwe Nefit TrendLine is de eerste van een generatie intelligente en robuuste hr-ketels voor het middensegment. De TrendLine mag met recht een ‘installateursketel’ worden genoemd. Voor het ontwikkelen van de TrendLine riep Nefit de hulp in van een installateurspanel.

 

De meest in het oog springende kenmerken van het nieuwste model zijn de zogenaamde High Speed warmtewisselaar, de A+ pomp en de slimme, zelflerende regeling. Met deze nieuwe regeling, Intelligence Plus, bepaalt de ketel op basis van het gebruikersprofiel zelf de optimale instellingen voor comfort en energiezuinigheid. De TrendLine kent twee uitvoeringen, HRC 25/CW4 met een cv-vermogen van 25kW en HRC 30/CW5 met cv-vermogen van 30kW.

 

Ontwikkeld met en voor installateurs

Nefit hecht grote waarde aan de inbreng van de belangrijkste doelgroep, de installateurs. Daarom betrok zij een groep installateurs vanaf het begin bij de totstandkoming. Dat resulteerde in extra installateurvriendelijke kenmerken, zoals uitgekiende automatische ontluchtingsprogramma’s en zelftest-programma’s. Daarnaast is er een service-indicator die aangeeft of reiniging van de wisselaar nodig is. Dit bespaart de installateur veel tijd bij servicebeurten.

 

High Speed

Het ontwerp van de TrendLine berust op toepassing van een nieuw type, warmtewisselaar. De compacte blokvormige High Speed wisselaar met gepatenteerde waterkanalen combineert een groot oppervlak met een relatief geringe massa, Hierdoor reageert het toestel sneller op warmtevraag en efficiëntere warmteoverdracht mogelijk is.

 

Friction Stir Welding

Nefit past als eerste cv-fabrikant in Nederland een unieke lastechnologie toe. Dit om zoveel mogelijk vermogen in zo’n compacte wisselaar te kunnen stoppen. Friction Stir Welding heet deze methode, en heeft zich bewezen in technisch veeleisende omgevingen, zoals in de lucht- en ruimtevaart. Het principe is gebaseerd op wrijvingswarmte in plaats van verhitting, zoals gebruikelijk bij conventioneel lassen. De originele materiaaleigenschappen blijven hierdoor behouden. De kans op scheurtjes of corrosie langs de lasnaad wordt zo tot vrijwel nul gereduceerd, hierdoor wordt de technische levensduur en betrouwbaarheid van de wisselaar gemaximaliseerd.

 

Intelligence Plus

De gebruikersinterface van het nieuwe toestel is gebaseerd op de intuïtieve eenvoud van de Nefit TopLine en Nefit ProLine cv toestellen. Aan de TrendLine heeft Nefit hier een nieuw concept toegevoegd, het zogenaamde “Intelligence Plus”. Deze adaptieve regeling registreert het gebruikersgedrag en optimaliseert aan de hand van het tappatroon automatisch de software-instellingen voor de warmwaterbereiding. Dit alles zorgt voor een lager energiegebruik en een verbeterde comfortbeleving.

 

Energiezuinig A-label

De TrendLine is voorzien van een gepatenteerde pomp die 42,5% energiezuiniger is dan de A-labelnorm. Daarmee loopt Nefit vooruit op de regelgeving van 2015. Maar ook het nieuwe Multi-gasblok, dat voorbereid is voor eventuele veranderende gassamenstellingen, levert een bijdrage aan een future-proof ontwerp. Het toestelconcept van Nefit kent een messing hydrauliek en voor extra energiezuinige bereiding van tapwater zorgt de gepatenteerde Z-Stream platenwisselaar. Daarnaast is ook het elektriciteitsverbruik met minder dan 1W in standby-stand het laagst in zijn klasse. Gedurende de hele levensduur van het toestel leveren deze voorzieningen honderden euro’s aan energiebesparing op.

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen