NATHAN KOMFORT VLOERVERWARMINGSVERDELERS ENERGIE ZUINIG

KOMFORT VLOERVERWARMING

Nathan Komfort vloerverwarmingsverdelerWaar voorheen alleen vloerverwarmingsverdelers vertegenwoordigd waren in het komfort assortiment, kenmerkt het merk zich vandaag de dag door een veelzijdiger productscala. Zo vormen de komfort scheidingunits, het onlangs geïntroduceerde komfort nrg panel en de gloednieuwe komfort relaismodules een waardevolle aanvulling op het bestaande gamma van komfort. Het houdt echter niet op bij de uitbreiding van het assortiment, ook de komfort vloerverwarmingsverdelers zijn aan een flinke update onderworpen. Met hun energiezuinige pomp zijn ze zelfs al erp-ready volgens de eisen van 2015!

 

KOMFORT VLOERVERWARMINGSVERDELERS MET ENERGIEZUINIGE POMP

In augustus 2015 moeten alle vloerverwarmingsverdelers ErP-ready zijn. Standaard pompen mogen dan niet meer worden toegepast en dat de verdelers uitgerust dienen te worden met een energiezuinige pomp die voldoet aan de ErP-richtlijn. Komfort juicht de energetische efficièntie van de vloerverwarmingsverdelers met een energiezuinige pomp van harte toe. Niet alleen de wetgeving, maar het feit dat de energiezuinige pomp energetisch gezien een verantwoorde keuze is, heeft Nathanal in 2012 doen besluiten om vloer-verwarmingsverdelers met een energiezuinige pomp op de markt te brengen. Na het grote succes zijn nu alle Komfort verdelers uitgevoerd met een energiezuinige pomp.

 

KOMFORT ENERGIEZUINIGE POMP

Het grote voordeel van de door Komfort geselecteerde Wilo Yonos circulatiepomp is natuurlijk het lage energieverbruik. Doordat deze pomp beschikt over een gelijkstroommotor, gebruikt deze slechts 40% van de energie die een normale circulatiepomp verbruikt. Ook levert de energiezuinige pomp een continue druk, bij de standaard pomp daar en tegen zal het debiet over de nog openstaande groepen toe zal nemen, als de andere groepen sluiten. Zodra bijvoorbeeld de helft van de groepen vraagt, zal de pomp natuurlijkminder liters hoeven te verpompen. Afhankelijk van het aantal vragende groepen van de vloerverwarming, wordt er bij een verdeler met energiezuinige pomp minder of juist meer vermogen opgenomen. Daardoor levert dat extra winst ten opzichte van een 'aan/uit-pomp' of een 'driestanden-pomp'. Dit heeft als gevolg , zonder twijfel, een verbetering van de installatie.

 

Komfort Tekmar OptimiserKOMFORT TEKMAR OPTIMISER

De Tekmar optimiser, die in het nieuwe assortiment onder andere van toepassing is op de Komfort 4850, 4851, 4860 en 4861 verdeler, is eveneens aan vernieuwing onderworpen. In deze hernieuwde versie is het bedienpaneel uitneembaar en te plaatsen op elke gewenste plaats. Zo kan de bewoner de regeling bijvoorbeeld gemakkelijk vanuit zijn woonkamer bedienen.

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen Gerelateerde artikelen: Uponor, vloerverwarming