MOSA FACADES TEGELS MET CRADLE TO CRADLE CERTIFICATIE

Mosa Facades

Mosa Facades tegelsHet excellente gevelsysteem van Mosa Facades beschikt over het bijzondere “Cradle to Cradle” certificaat. Met deze certificering kunnen klanten er zeker van zijn dat ze met het geventileerde gevelsysteem een milieuvriendelijk en duurzaam product in huis halen, dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Mosa tegels heeft hiermee een nieuwe standaard gezet: het is een van de weinige bedrijven die een keramisch gevelsysteem op de markt gebracht hebben dat aan alle eisen voldoet. De uiterst duurzame en stevige constructie is dankzij een speciale opbouw en slim gebruik van materialen zeer energiezuinig, en belast het milieu zo min mogelijk.

Mosa Facades tegels als gevelbekleding

Het streven om duurzaam te bouwen met tegels

Met de zeer degelijke Mosa vloertegels, die mechanisch bevestigd worden aan de rvs-profielen, is het compleet geventileerde gevelsysteem van Mosa naast oerdegelijk ook zeer gemakkelijk op- en af te bouwen. Op die manier poogt Mosa tegels met Facades tegemoet te komen aan de vraag van klanten, die het steeds belangrijker vinden duurzaam te bouwen en renoveren. Door de grondstoffen waar de tegels van worden gemaakt aan te passen, zijn de alle materialen te recyclen en is het produceren ervan weinig schadelijk voor het milieu. Daarmee heeft Mosa de “Cradle to Cradle” certificering dan ook dik verdiend.

 

Wat houdt ‘Cradle to Cradle’ precies in?

De ‘Cradle to Cradle’ certificering (C2C) wordt gegeven aan producten die niet alleen duurzaam geproduceerd worden, maar ook oneindig, zonder kwaliteitsverlies, hergebruikt kunnen worden. Het idee is dat er tussen de productie en het einde van de economische levensduur op geen enkel punt in het proces afval ontstaat. Deze aandacht voor hergebruik wordt steeds groter in de sanitaire wereld, en het keurmerk is steeds vaker te vinden op tegels en andere producten voor in de badkamer. Door van tevoren na te denken over wat er moet gebeuren met bouwmaterialen ná de levensduur van het product, worden grote winsten geboekt op het gebied van duurzaamheid en energieverbruik.

 
Mosa Facades tegels bevestiging

Een nieuwe vorm van recyclen

C2C lijkt in feite veel op recyclen – maar gaat nog een stap verder dan dat. Gewoonlijk wordt bij het ontwerpen en produceren, van plastic flessen bijvoorbeeld, geen rekening gehouden met het hergebruiken van de flessen zelf. Daardoor wordt het milieu wel belast tijdens de productie, en is het hergebruiken veel minder effectief dan het zou kunnen zijn. Het gevolg: de kwaliteit van het plastic gaat met iedere recycle-beurt achteruit, bijvoorbeeld omdat er verfresten en weekmakers in de flessen verwerkt zitten, die niet weggezuiverd kunnen worden. C2C beoogt juist om die cirkel in stand te houden, door producten zo te ontwerpen dat de kwaliteit van het materiaal bij hergebruik intact blijft waardoor deze keer op keer hergebruikt kunnen worden. Met de geventileerde gevelsystemen Facades van Mosa tegels is dat mogelijk, waardoor het bouwen van deze systemen in feite het milieu niet tot nauwelijks belast.

 


Gepubliceerd in: Wand- en vloertegels