LAUFEN PALOMBA UITGEBREID

Laufen Palomba.

Laufen Palomba badkamermeubelSinds de introductie in 2005 schommelt de designtaal van de succesvolle Laufen Palomba Collection tussen strenge geometrische en organische vormen.

Tot nu toe hadden de geometrische vormen de neiging te overheersen maar deze keer zijn de Italiaanse ontwerpers Ludovica en Roberto Palomba teruggekeerd naar zachte lijnen, die er uitzien alsof ze zijn gevormd door water. De uitbreiding richt zich op de "Menhir" wastafel en een uitzonderlijk vrijstaand Palomba ligbad.

Laufen Palomba wastafel

Deze twee leidende protagonisten worden begeleid door een cast van vier nieuwe wastafelbladen, twee wastafelkommen en een badkamermeubelcollectie. "Menhir", wat "hoge stenen" in het Bretons betekent, is een keramische wastafel waarvan de gladde contouren doen denken aan een rots die gevormd en gepolijst is door het getij. Zijn kom organisch uitgesleten in het wastafeloppervlak, gelijk een vingerafdruk van de natuur.

 

Het nieuwe vrijstaande bad volgt ook deze filosofie: zijn dynamische asymmetrische geometrie en hoge rugleuning herinneren aan een natuurlijk waterbassin dat, door de millennia heen, uit de rotsen gesleten is.

Laufen Palomba vrijstaand bad

 

Deze natuurlijke lijnen zijn gevormd naar de contouren van het lichaam en beloven badcomfort met een maximale ergonomische ondersteuning. Het Palomba ligbad kan optioneel worden uitgebreid met verlichting en massagefuncties.De twee nieuwe asymmetrische wastafelkommen en de wastafelbladen uit de Laufen Palomba Collection 2012 collectie zijn ook organisch van aard. De 520 x 380 mm schaal is geschikt voor vrijstaande- en inbouwkranen, terwijl de 600 x 400 mm voorzien is van een kraangat. Bij de wastafelbladen valt met name de ultra-platte 16 mm bladdikte op die geleidelijk overgaat in het wastafelgedeelte. Om de nieuwe wastafels goed tot hun recht te laten komen heeft Laufen nieuwe, delicate badkamermeubelen aan de collectie toegevoegd.

Laufen Palomba badmeubel

 

Naast de onderbouwkasten, die optioneel verkrijgbaar zijn met sfeervolle verlichting, zijn er verschillende kastelementen en twee consoletoppen opgenomen in de collectie. De Zwitserse badkamerspecialist heeft ook open mix en match meubelmodules aan het meubelprogramma toegevoegd.


Gepubliceerd in: Nieuws over badkamermeubelen, Sanitair nieuws