LAUFEN CLEANET RIVA DOUCHETOILET

De toiletinnovatie van Laufen & Noventa : douchetoilet Cleanet Riva

Laufen Cleanet Riva douchetoiletDé trend van dit moment op toiletgebied zijn douchetoiletten. Steeds meer mensen waarderen het hygiënische comfort en de gezondheidsvoordelen van een intieme reiniging met zuiver water. Om in te kunnen spelen op deze trend zijn de badkamerspecialist Laufen en het Zwitserse technologiebedrijf Noventa AG een samenwerkingsverband gestart. Door beider expertisegebieden te combineren is de Cleanet Riva douchetoilet ontwikkeld. De samenwerking bleek een groot succes, de Laufen Cleanet Riva is inmiddels al verschillende keren in de (design)prijzen gevallen. Het hoogwaardige keramische design is gecombineerd met de laatste technologische ontwikkelingen. Het geheel is vervolgens in een gebruiksvriendelijk jasje gegoten.

 

Frisse hygiëne

De belangrijkste voordelen van een douchetoilet liggen op het gebied van hygiëne. De gebruiker voelt zich frisser en de intieme hygiëne neemt toe. De praktische toepassingen moeten echter niet het badkamerontwerp overschaduwen. Om die reden zijn badkamerspecialist Laufen en het Zwitserse technologiebedrijf Noventa AG met veel succes met elkaar in zee gegaan. Technische expertise gecombineerd met Zwitsers design. Het ontwerp van de Cleanet Riva toiletdouche verschilt dan ook nauwelijks van een klassiek toiletontwerp. Op het eerste gezicht is de wc van elegant vormgegeven keramiek. Enkel de draaiknop van roestvrijstaal verraadt dat het hier om een bijzonder ontwerp gaat. Laufen is er dan ook op meesterlijke wijze in geslaagd om de moderne technologie te verwerken in een klassiek ontwerp, waardoor het geheel zonder moeite opgenomen wordt in elke tijdloze badkamer.

Laufen Cleanet Riva bediening
 

Individueel regelbare functionaliteit

De douchefuncties van dit bijzonder vernieuwende ontwerp uit Zwitserland zijn uitgebreid. Bovendien zijn de functionaliteiten dusdanig slim dat ze vrijwel intuïtief te bedienen zijn. Tot de standaardfuncties van de Laufen Cleanet Riva horen een qua intensiteit instelbare douchestraal. Ook de temperatuur en de positie van de straal zijn uiteraard instelbaar. Naast een zeer sterke stroommodus is er ook een pulserende straal mogelijk. Voor dames heeft de Cleanet Riva bovendien een speciale, zachte ladydouche. Tevens is de Cleanet Riva uitgerust met ledverlichting aan de onderzijde van de toiletpot. De verlichting dient ’s nachts ter oriëntatie, maar de verlichting waarschuwt de gebruiker ook als er een reinigingsprocedure aan de gang is.

 

De Cleanet Riva voor jarenlang gebruik

Om jarenlang gebruik te kunnen garanderen heeft Laufen een hygiëneconcept ontwikkeld dat zelf voor de schoonmaak van de belangrijkste onderdelen van de douchetoilet zorgt. Alle onderdelen worden regelmatig schoongemaakt en ontkalkt. Voor en na elk gebruik wordt de douchearm doorgespoeld en volledig gereinigd. Desgewenst is het ook mogelijk om het mondstuk van de douchetoilet te vervangen. Om frisheid te garanderen zorgt een vervangbare carbonfilter ervoor dat nare geurtjes na elk toiletbezoek worden verwijderd. De Cleanet Riva is hiermee de enige toiletdouche waarbij het volledige watertransportsysteem regelmatig wordt gereinigd. Water met een temperatuur van 70 graden wordt regelmatig door de tank en de leidingen gespoeld. Zo is de toilet altijd optimaal schoon zonder het gebruik van chemische middelen.

Laufen Cleanet Riva toilet met onderdouche
 

Gepersonaliseerd toiletgebruik

Bij het ontwerp van de Cleanet Riva is extra rekening gehouden met de gebruiksvriendelijkheid van de douchetoilet. Om deze reden zijn de functies ook door incidentiele gebruikers – zoals bijvoorbeeld in een hotelsuite – makkelijk te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om gepersonifieerde gebruiksprofielen in te stellen. Op deze manier bepaalt de gebruiker onder andere zijn gewenste hoeveelheid te gebruiken water, de positie van de douchearm en de temperatuur van het water. Op de bedieningsknop is ook een damessymbool te vinden voor een zachtere behandeling. Met het bijgeleverde Touch screen kan de gebruiker de meer gedetailleerde instellingen beheren en voor eigen gebruik vastleggen.

 

Installatie en onderhoud

De Cleanet Riva voldoet aan de installatie eisen van de meest gebruikte installatieprocessen. Met een meegeleverde basisplaat voor wandmontage kan de douchetoilet makkelijk worden geplaatst en worden aangesloten op de aanwezige waterleidingen van de badkamer. Voor de meer technische functionaliteiten van de Cleanet Riva is er aan de onderzijde van de wc een dienstluikje ingebouwd waardoor er altijd toegang is tot de USB-aansluiting, de hoofdschakelaar of het typelabel.

 


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws