KLUDI WELL PRODUCTCLASSIFICATIE

Kludi efficiënt met water

Well productclassificatie labelWELL is een productclassificatie van de Europese samenwerkende sanitairfabrikanten. Met deze classificatie kan de consument een heldere beslissing nemen op grond van eenvoudige en objectieve verbruikscriteria. Deze criteria worden weergegeven in een gekleurde tabel die gelijkenis vertoont met die van stroomverbruikende huishoudelijke apparaten. Alleen wordt hier geen energieverbruik weergegeven maar het aantal liters water per minuut dat een product doorlaat. Kludi rust vrijwel al haar wastafelmengkranen uit met cartouches met instelbare temperatuurbegrenzers en zogenaamde Z-perlatoren die maximaal acht liter per minuut doorlaten. Dat is ruim voldoende voor een groen A-label met twee tot vier sterren, wat tevens de maximale score is.

 

Kludi wastafelmengkranen

Zenta wastafelmengkranen en de Esprit en O-Cean opbouwbad- en douchemengkraan voldoen nu reeds aan de strengste eisen binnen de WELL-classificatie. Met de aankoop van deze kranen weet de consument dat het aankoopbedrag mettertijd terugverdiend kan worden. Ook hotels, campings, attractieparken en restaurants voldoen met deze producten eerder aan de eisen van bijvoorbeeld een Green Key organisatie. Waar duurzaamheid voorheen nog wel eens een grote investering vereiste, is het nu mogelijk om zonder meerprijs direct te sparen op water en daarmee ook energie.

Kludi wastafelmengkraan

Kludi flexibel met water

Bijna 40 jaar ontstonden de Kludi standaard producten. Deze serie werd later aangevuld met een keramische versie met waterbesparende Z-perlator; de Kludi Standaard Optima. In die 40 jaar vond de enige optische wijziging zo’n 20 jaar terug plaats. De volle metalen Trias-greep werd vervangen door de volle metalen Terralux-greep. Nu, twee decennia later, is er wederom nieuws te melden. Vanaf nu zijn van de Kludi Standaard & Optima wastafel- en keukenmengkranen ook versies te bestellen met flexibele aansluitslangen met een 10 mm aansluiting.

 

Daar waar een hogere hygiënegraad wenselijk is, esthetische eisen doorslaggevend zijn of bij voorkeur traditioneel gewerkt wordt, kan voor de uitvoering met aansluitpijpjes worden gekozen. Wanneer een snellere en eenvoudigere montage wenselijk is kan voor de kraan met flexibele aansluitslangen gekozen worden.

 


Gepubliceerd in: Kranen nieuws