KEN-LOK VAN AIR SPIRALO VENTILATIESYSTEMEN GEMAKKELIJK TE INSTALLEREN

Air Spiralo Ken-Lok

Air Spiralo Ken lok ventilatiebuizenKEN-LOK® de standaard binnen het ronde Air Spiralo® productassortiment, een ventilatiesysteem dat met deze producten is opgebouwd, voldoet aan de luchtdichtheidsklasse D volgens EN 12237. Hiermee voldoet het ruimschoots aan op de nieuwste voorschriften van de Nederlandse Vereniging van Luchtkanalenfabrikanten (LUKA).

 

Als gevolg van strengere voorschriften is er in bestekken steeds meer aandacht voor de luchtdichtheid en de geluiddempende waarde van ventilatiesystemen. Zo schrijft het Bouwbesluit 2012 een maximaal geluidsniveau van 30db(a) voor. De LUKA norm garandeert dat ventilatiesystemen die conform de LUKA norm geïnstalleerd worden, voldoen aan de hogere luchtdichtheidsklasse C zoals voorgeschreven per 1 januari 2014. Momenteel is de norm luchtdichtheidsklasse B. Met de Air Spiralo® KEN-LOK® buizen en hulpstukken bereikt u met gemak een nóg hogere luchtdichtheid, met als gevolg een zeer energie-efficiënte en zuinige installatie.

 

Installatiegemak

Met het KEN-LOK® programma van Air Spiralo® gaat de montage sneller én gemakkelijker. U gebruikt geen tape en u hoeft zich dus niet te bekommeren om een droog en schoon oppervlak. Daarnaast bespaart u op het gebruik van de hoeveelheid montagemateriaal. Het grote voordeel is ook dat u tijdens de montage eventuele correcties probleemloos kunt doorvoeren. De hulpstukken en buizen zijn eenvoudig te monteren, zeker ook in kleinere ruimten. Doordat alles keurig netjes is afgewerkt zijn KEN-LOK® ventilatie materialen bijzonder geschikt voor zichtwerk.

 

Soft Edge technologie

Om luchtdichtheidsklasse D te waarborgen, zijn de Air Spiralo® KEN-LOK® hulpstukken aan het uiteinde van het steekeinde voorzien van een rubberafdichting met een dubbele lip. Daarnaast is in de fels van de buizen een rubberprofiel aangebracht. De lipafdichting wordt tijdens het productieproces aan het hulpstuk bevestigd met gebruikmaking van de Soft-Edge technologie, een techniek die een zeer bedrijfszekere en goede verbinding garandeert. Door gebruik te maken van de Soft-Edge technologie draagt u tevens bij aan de veiligheid tijdens het montageproces, omdat de hulpstukken geen scherpe randen hebben.

 

Breed toepasbaar

Het KEN-LOK® materiaal is bestand tegen temperaturen van -30°C tot 100°C, waardoor het in de meest uiteenlopende systemen kan worden toegepast. Daarnaast is het ook in hoge mate bestand tegen de inwerking van chemische stoffen.

 
Air Spiralo ventilatiebuizen

Air Spiralo®

Het merk Air Spiralo® staat voor een breed assortiment ronde ventilatiekanalen, rechthoekige instortproducten, handgemaakte en geperste hulpstukken alsmede componenten voor toepassing in woningen, utiliteitsgebouwen en industrie.

Air Spiralo® produceert in eigen beheer en voert kwaliteitscontroles uit op artikel- en systeemniveau. Certificering van de Air Spiralo® producten wordt verricht door onafhankelijke instanties (VTT, TÜV Rheinland), die eigen kwaliteitscontroles uitvoeren. Alle Air Spiralo® producten voldoen aan de Nederlandse LUKA-norm.

 

Air Spiralo® KEN-LOK® buizen

• Rubberprofiel in de fels
• Diameters Ø 63 - Ø1250 mm (inclusief niet-CEN-maten)
• Vloeistof- en luchtdicht
• Standaard uitvoering in verzinkt staal, roestvaststaal en aluminium op aanvraag

 

Air Spiralo® KEN-LOK® hulpstukken

• Aan het uiteinde van een steekeinde een rubberafdichting
• Diameters Ø 63 - Ø1250 mm (inclusief niet-CEN-maten)
• Vormvast, geen scherpe randen
• Standaard uitvoering in verzinkt staal, roestvaststaal en aluminium op aanvraag

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen