INSPIRATIE VOOR BADKAMERDESIGN , EEN LOFT BADKAMER

De loft badkamer

loft-badkamerVanuit de fabriekshallen en leegstaande garageruimtes in New York en Londen komt de nieuwste mode op het gebied van badkamers: de loftstijl. Deze vrije en flexibele inrichting va de ruimte zorgt voor een geheel nieuwe beleving, die maakt dat een loft badkamer nu overal in de mode is. Grote ruimtes, een nonchalante inrichting en een nadruk op functionaliteit kenmerkt deze nieuwe stijl, die je nu ook steeds meer terugziet in de mainstream badkamermode. Ben je ook benieuwd naar de opties voor een loft badkamer? Lees dan verder.

badkamer in een loft
 

Flexibiliteit en functionaliteit

Een loft is een grote, open ruimte waarin je de indeling geheel zelf kunt bepalen. Op die manier kan je je eigen smaak de volle uiting geven: de loft is een leeg doek, waarop je als binnenhuisarchitect helemaal je eigen stempel kunt drukken. Dat maakt een loft badkamer onder andere zo aantrekkelijk voor mensen die houden van ruimtes met een echt karakter en een unieke stijl. De typische elementen van de loft – hoge, lege wanden en deuren, grote ramen en onbewerkte steen, beton of baksteen – geven een gezellig en ongedwongen uitstaling, die in scherp contrast staat met de hygiënische en strakke moderne badkamers.

Loft douche badkamer
 

Badkamermeubels voor een loft badkamer

Hoe richt je een loft badkamer op de beste manier in? Daarbij kun je denken aan opvallend felle kleuren en grote meubels, die niet bij elkaar hoeven te passen. De L-Cube lijn van Duravit zou daar bijvoorbeeld behoorlijk goed bij passen, wellicht in combinatie met gekleurde tegels of een in het oog springend behang. Dankzij de open ruimte ligt het voor de hand om een ligbad te nemen – denk bijvoorbeeld aan de Duravit Paiova 5, die een architecturaal design met comfort verenigt. De industriële omgeving werkt ook goed in combinatie met elegante en stijlvolle ontwerpen, zoals het tweepersoons Cape Cod-bad van Philippe Starck, dat organisch en warm aandoet. Met een loft badkamer kun je, kortom, echt alle kanten op.

 


Gepubliceerd in: Diversen, Sanitair nieuws