INALCO AGE EN FADE TWEE NIEUWE VLOERTEGELS

Inalco

Inalco vloertegelsVoorwerpen veroudering in een rustig tempo. Als we leren om deze harmonieuze kwaliteit van het leven te begrijpen en te waarderen, dan kunnen we tot het besef komen dat het verstrijken van de tijd een pluspunt is, die de dingen transformeert door hen de schoonheid en de expressieve uitstraling van de veroudering mee te geven. Wanneer we kijken naar die alledaagse dingen die ons omringen, herinneren we hoe zij een deel van ons leven uitmaakten terwijl wij naast hen opgroeiden. Objecten ontketenen gevoelens en emoties en zijn onlosmakelijk met ons verbonden.

 

Het verstrijken van de tijd verbetert de natuurlijke kwaliteiten van de materialen, die ons daarmee inspireren om schoonheid te beschouwen als iets dat leeft en verbetert in de loop der jaren. Als we deze trend van veroudering van eenvoudige, ongekunstelde en versleten natuurlijke oppervlakken toepassen op onze producten, dan ontstaat er een soort van esthetische charme en inspiratie die fantasieën, over hoe dergelijke materialen zijn ontstaan en hoe zij uiteindelijk hun leven zullen beëindigen, aanwakkert. De schoonheid van een alledaags object bevindt zich in de kleine gebreken daarvan. Materiaal veroudert omdat ze worden gebruikt en er van wordt genoten. Geen van hen is volledig afgewerkt; ze zijn allemaal in een staat van evolutie.

Deze inspiratie stond bij het Spaanse Inalco centraal voor het ontwikkelen van twee nieuwe tegelcollecties, Age en Fade, die recentelijk zijn geïntroduceerd.

 
 
Inalco age vloertegels

Inalco Age serie

Age is de charme van het onvolmaakte, dat met zijn bescheiden vormen de bezadigde schoonheid van natuursteen, een materiaal dat in de loop van jaren werd gevormd, oproept. Op dezelfde manier als de natuurlijke materialen worden beïnvloed door de elementen, maakt Age de schoonheid van het vergankelijke en de aantrekkingskracht van een geleidelijk veranderend materiaal zichtbaar.

De verscheidenheid van de verschillende patronen van deze collectie vormen technisch een stap vooruit maar tegelijkertijd een eerbetoon aan het verleden. Age is leverbaar in 3 zachte kleuren (Crema, Moka en Gris) met een 100×100cm of 50x100cm formaat en in een gebouchardeerde, een natuurlijke en een antislip afwerking.
 
 
Inalco Fade Piedra Natural vloertegels

Inalco Fade serie

Materialen dragen de sporen van de tijd. Fade combineert een cementlook met oude, versleten steenachtige texturen, die herinneringen uit het verleden en de nostalgie van vervlogen tijden oproepen. Een versleten look wordt bereikt door een geërodeerd oppervlak en de zichtbare sporen van de tijd. De indruk van geleidelijke, handmatig uitgevoerde reparaties en veranderingen zijn gecombineerd met toonaangevende neutrale kleuren, ideaal voor het creëren van avant-garde omstandigheden met de essentie en de smaak van het verleden.

 

Fade biedt een keuze uit 3 kleuren (Crema, Piedra en Plomo) en formaten van 100×100cm of 50x100cm in het dunne Slimmker slimline en 60×60cm of 30×60cm in een conventionele dikte.


Gepubliceerd in: Wand- en vloertegels