HSF ISIFLO INSTEEKKOPPELINGEN

HSF ISIFLO SPRINT PE-koppelingen voor gas en water

HSF koppelingenHSF heeft in het voorjaar van 2012 voor haar klanten in de drinkwatermarkt de ISIFLO SPRINT insteekkoppelingen voor PE leidingen geïntroduceerd. Deze gebruiksvriendelijke insteekkoppeling is inmiddels door vele watermaatschappijen omarmd. Ook de installatiebranche is inmiddels bekend geraakt met deze betrouwbare koppelingen met hun hoge installatiegemak en lage faalkosten. De roep naar een ISIFLO SPRINT koppeling die naast water ook gas aan kan werd hierdoor groter. Om aan die vraag te voldoen heeft HSF in samenwer¬king met ISIFLO de PE insteekkoppelingen ontwikkeld voor zowel gas als water. Tijdens de ontwikkeling van deze koppeling is veel aandacht besteed aan montagegemak en veiligheid, waardoor de ISIFLO Insteek-koppelingen zeer gebruiksvriendelijk zijn. Ze voldoen aan de strengste eisen, zijn de sterkste in hun klasse en snel en eenvoudig met de hand te installeren zonder gebruik te maken van extra gereedschappen. Door de toepassing van glasvezelversterkt kunst-stof is een lichte koppeling ontstaan die vol¬doet aan alle eisen in de installatiebranche.

HSF Isoflow insteekkoppelingen
 

Unieke 0-ring

Deze PE-koppeling heeft een unieke 0-ring die geschikt is voor gas en water. Daardoor hoeft de 0-ring niet uitgewisseld te worden voor gebruik in beide toepassingen. Dat maakt deze ISIFLO SPRINT koppeling uniek in de markt en zorgt ervoor dat de installateur minder koppelingen in zijn bus nodig heeft.

 

KIWA en GASTEC keur

De PE koppelingen inclusief 0-ring zijn KIWA, GASTEC en DVGW gekeurd. Dit geeft aan dat ze aan de hoogste eisen voldoen en aan de zwaarste testen zijn onderworpen.

 
 

Zekere afdichting

Door het unieke pushback systeem is een zekere afdichting gegarandeerd. Bij het monteren zorgt de pushbackring voor de tegendruk waardoor de gripring zich in de pijp vastgrijpt en de 0-ring comprimeert, waardoor een zekere afdichting gerealiseerd wordt.

 

Eigenschappen

De ISIFLO SPRINT gas en water koppelingen hebben een maximale werktemperatuur van 40°C. Door de unieke samenstelling van het kunststof is de koppeling UV bestendig en dus boven- en ondergronds toepasbaar. Voor gastoepassingen is de maximale werkdruk 8 bar (PN8) en voor water 16 bar (PN16). De koppeling bestaat geheel uit kunststof en is daarmee 100% corrosiebestendig en loodvrij. De sterkte van de koppeling en zijn schroefdraad is vergelijkbaar met dat van een messing variant. Dit zorgt ervoor dat HSF met deze ISIFLO SPRINT gas en water koppelingen een waardig alternatief aanbiedt voor alle bestaande kunststof en messing insteek-koppelingen voor PE leidingen.

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen