HENCO KUNSTSTOF GASBUIS EN PERS GASFITTINGEN

Henco gas

Henco gasHENCO produceert al meer dan twaalf jaar kunststof gasbuis PE-Xc/AL/PE-Xc en kunststof pers gasfittingen voor de Nederlandse installatiemarkt. Wist u dat HENCO de enige fabrikant is in de wereld die een gaskeur heeft op kunststof pers gasfittingen?

 

Dure messing persfittingen in combinatie met kunststofgasbuizen zijn verleden tijd. De kwalitatief hoogwaardige PVDF kunststof gasfittingen vormen samen met de HENCO GAS meerlagenbuis een superieur systeem dat de unieke karakteristieken van metaal en kunststof combineert. Hierdoor is dit systeem uitermate voordelig. Bovendien draagt dit systeem het GASTEC QA keur. Dat is kwaliteit en meer winst voor u als installateur!

 

Henco meerlagenbuis voor gas

HENCO GAS, de oplossing voor elke situatie. HENCO levert een compleet assortiment buizen en fittingen van diameter 16 mm tot en met 40 mm. Meer dan 120 soorten fittingen in vele varianten staan tot uw beschikking. Net zoals de HENCO GAS meerlagenbuis die zowel naakt als met een voorgemonteerde mantelbuis verkrijgbaar is op rol tot en met diameter 32 mm en die eveneens naakt beschikbaar is op lengten van 5 m waar de diameter van de buis maat maximaal 40 mm bedraagt.

 

Installateurs ontdekken steeds meer de vele voordelen van de gunstige aankoop en forse arbeidsbesparingen die HENCO GAS met zich meebrengt. Beide aspecten verhogen naast meer winst ook uw scoringspercentage op de projecten. Bestaande HENCO verwerkers voor kouden warmwater, CV toepassingen stappen steeds vaker over op de toepassing van HENCO GAS. De hoge kwaliteitseisen van HENCO en de mogelijkheid tot het verwerken van het gasassortiment met exact hetzelfde persgereedschap als het sanitair HENCO assortiment stimuleren de overstap. Daarnaast start HENCO met de buis en fitting in diameter 16 mm waar anderen met diameter 20 mm als kleinste maat starten.

 

Technologische vooruitgang kenmerkt HENCO. Zo heeft HENCO een belangrijke innovatieve verbetering doorgevoerd bij haar persfittingen. De fittingen zijn uitgerust met pers- en lekdetectie. Hierdoor kunt u vakkundig en snel uw gasleidingen controleren. Mocht het voorkomen dat men vergeet de verbinding te persen dan signaleert deze fitting zichzelf bij het afpersen van de leiding!

Henco gas koppelingen
 

Henco persfittingen voor gas

De PVDF persfittingen voor gas hebben technisch gezien slechts één belangrijk verschilpunt met de persfittingen voor sanitair en verwarming. De fittingen zijn voorzien van een speciale 0-ring, Deze 0-ring is gemaakt van het materiaal HNBR en is bestand tegen gas. Om dit verschil visueel duidelijk te maken, worden ze voorzien van een gele band op iedere pershuls. De fittingen voor gas mogen nooit gebruikt worden voor sanitaire toepassingen of verwarming. Dit geldt ook omgekeerd. De fittingen voor gas mogen enkel en alleen gebruikt worden in combinatie met de gele HENCO meerlagenbuis voor gas.

 

Henco gas in de praktijk

Het komt met regelmaat voor dat het leidingbeloop van gasleidingen door vochtige ruimten loopt. Hierdoor moeten bij alle leidingsystemen die zijn uitgevoerd met metalen componenten er maatregelen worden getroffen tegen corrosie werking. Wist u dat dit met het HENCO GAS systeem niet nodig is! De kunststof Henco buis in combinatie met onze kunststof persfittingen met RVS persbussen zijn absoluut corrosiebestendig. Als u de juiste keuzes maakt bij dit soort trajecten en kiest voor HENCO zijn de besparingen enorm. Uw rendement verhoogt samen met uw kans op het scoren van een project. Om het voor u gemakkelijk te maken hebben wij praktijktekeningen gemaakt van de aanleg van kunststof gasleidingen waarbij de toepassing met of zonder ribbelmantelbuis duidelijk wordt weergegeven.

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen