HANSGROHE TALIS KRANEN NU OOK MET DE SELECT KNOP

Hansgrohe Talis

Hansgrohe Talis kraan met select knopMet de nieuwe wastafelmengkraan Talis Select, introduceert de douche en sanitair specialist Hansgrohe, haar populaire Select technologie in de wastafelmengkranen. De stroming van het water wordt in- en uitgeschakeld door op de Select knop te drukken in plaats van het gebruik van een conventionele hendel. Vooral handig wanneer men zeep aan de handen heeft, met de rug van een hand of de onderarm kan de stroming van het water worden gestart of gestopt zonder dat de wastafelkraan vuil wordt. De nieuwe Talis serie vierde zijn wereldpremière op de vakbeurs ISH in Frankfurt, Duitsland. De Hansgrohe Talis Select technologie is zuiver mechanisch en werkt door middel van een speciaal ontwikkelde patroon. Het controleert de waterstroom en temperatuur met behulp van het ventiel. Dit extra gemak vereist geen elektriciteit of andere, in de wastafelonderkast, aangesloten apparaten.
 
Hansgrohe Talis Select knop
 
 
 
 
 
 
 
De Talis wastafelmengkraan met de Selectknop is ontworpen in nauwe samenwerking met Hansgrohe's jarenlange designpartner, Phoenix Design. De kraan is verkrijgbaar in twee versies: met een platte uitloop of een ronde, conische uitloop en met een hendel of een pin als handvat. De esthetiek van de range ligt in zijn strakke lijnen en de naadloze overgang van de uitloop naar het lichaam van de kraan. Dankzij de introductie van de Talis Select range, kan nu de hele badkamer - van douchekoppen, thermostaten en wastafelmengkranen - worden uitgerust met Hansgrohe Select producten.
 
 

Talis waterbesparend

De gehele Hansgrohe Talis wastafelmengkraan serie is voorzien van de Hansgrohe EcoSmart technologie. Met de hulp van een beluchter, wordt de stroming van het water beperkt tot ongeveer vijf liter per minuut - zonder aan comfort te verliezen. Het water wordt verrijkt met lucht, waardoor er een zachte, volumineuze waterstraal wordt gecreëerd. Daarnaast wordt het waterverbruik verder gereduceerd door het snel en gemakkelijk stoppen van de watertoevoer met een druk op de Selectknop. De Talis wastafelmengkranen zijn ook beschikbaar met de CoolStart functie, wanneer de hendel wordt ingesteld op de middelste stand komt er bij het openen van de kraan enkel koud water uit. Voor warm water, moet de handgreep naar links worden gedraaid. Deze technologie zorgt ervoor dat de leidingen niet onnodig worden gevuld met warm water en dat de heet water toevoer en circulatiepompen niet starten, tenzij ze echt nodig zijn.

Hansgrohe Talis kraan
 

Interactie tussen wastafel en mengkraan

Talis wastafelmengkranen zijn beschikbaar in een verscheidenheid van uitloophoogtes voor verschillende soorten wastafels. Hiermee harmoniëren wastafel en mengkraan niet alleen in termen van stijl, maar ook in termen van praktisch dagelijks gebruik. Het brede scala van producten biedt elke klant het model dat het beste bij zijn of haar individuele ComfortZone past. De douche en sanitair specialist uit het Zwarte Woud voerde de Hansgrohe ComfortZone-test uit op alle Talis mengkranen om erachter te komen hoe goed ze werken in combinatie met tal van wastafels van toonaangevende fabrikanten.


Gepubliceerd in: Kranen nieuws