HANSAMURANO X DE NIEUWE SENSOR KRAAN VOOR DE BADKAMER

HANSAMURANO X – de natuur van het water beleven

Hansa Murano X kranen"Water beleven" – de nieuwe mengkraan HANSAMURANO X benadrukt dit element overeenkomstig het HANSA motto op unieke wijze.

Designer Bruno Sacco heeft in deze mengkraan voor Hansa de stedelijke techniek gecombineerd met een natuurlijke uitstraling en zo een echte blikvanger in de moderne badkamer gecreëerd. HANSAMURANO X hoort in het rijtje van de succesvolle mengkranen, HANSAMURANO interpreteert vormgevingselementen van designiconen echter op een unieke en intelligente manier. Bijzonder geraffineerde hightech: de innovatieve naderingssensor met opvallend lichtconcept.

 

Water op een unieke manier

Uit een strak, geometrisch en futuristisch ontwerp ontspringt voorzichtig een brede, ragfijne waterstraal – als uit een frisse natuurlijke bron: dat is HANSAMURANO X. De nieuwe wastafelmengkraan in het premiumsegment HANSA|EDITION combineert het perfectionisme van de moderne technologie met de belevingswereld van een oerelement. Zoals de architectuur het natuurlijke water beheerst en cultiveert, zo beleeft en opent het water de strakke architectuur. Deze intelligente wisselwerking tussen oud en nieuw vormt het basisprincipe van deze fraaie mengkraan.

 

Uniek: de brede, filigreine watersluier

Als centraal element in een uitzonderlijke design-concept fungeert het vermeende zwevende oppervlak van metaal en glas, dat zowel bedieningselement en tegelijk voor de uitgifte van water bedoeld is. Het water stroomt heel precies in een brede en tegelijk ragdunne, laminaire straal in de wastafel. Dit fijne watergordijn wordt met behulp van een speciale straalvormer gerealiseerd.
 
Hansa Murano X sensor wastafelkraan

Hightech: aanraakvrije bediening en een nieuwe naderingssensor

Het in- en uitschakelen van de HANSAMURANO X gebeurt aanraakvrij door middel van een infraroodsensor in het glazen oppervlak. Via twee sensorvelden in het bedieningselement kan de temperatuur geheel naar wens vooraf worden ingesteld. Een LED-lichtband geeft de gebruiker visueel informatie over de betreffende instelling.

 

Bovendien beschikt de HANSAMURANO X over een intelligente verlichtings- c.q. naderingsfunctie, die in twee stappen reageert: als de gebruiker de mengkraan nadert, wordt het licht van de LED-aanduiding geactiveerd en wordt de glasplaat subtiel verlicht. Zodra de handen de infraroodsensor dicht genoeg zijn genaderd, betovert een helder licht het watergordijn zo lang er water stroomt. Zo combineert de HANSAMURANO X intelligent comfort met puur genot, luxe en nobele eenvoud. Tegelijkertijd is het verbruik van de architectonisch-minimalistische mengkraan met slechts negen liter per minuut prettig laag.
Hansa Murano X elektronische kranen
 

Chic: de combinatie van glas en chroom

Het harmonieuze samenspel van materialen sluit bij dit nieuwe HANSA EDITION-segment perfect aan bij het model: De subtiele combinatie van chroom, glas en het ragdunne watergordijn verleent deze mengkraan een wel heel karakteristieke uitstraling. Het creatieve brein achter de HANSAMURANO X is de bekende ontwerper Bruno Sacco (chefdesigner Daimler-Benz 1975-1999), die ook de HANSAMURANO heeft ontworpen; destijds in samenwerking met Reinhard Zetsche, Octopus Design.


Gepubliceerd in: Kranen nieuws