HANSAFIT DE ELEKTRONISCHE WASTAFELKRAAN DIE WATER BESPAART

Hansfit wastafelkraan

Hansafit elektronische wastafelkraanPrincipe van de autofocus sensor. De autofocus sensor bestaat hoofdzakelijk uit een infrarood-bron die een lichtstraal uitstuurt en uit een PSD ('Position Sensitive Detector'), een detector die een lichtstraal opvangt.

De uitgestuurde straal van de Hansafit wordt weerkaatst door een voorwerp (bijvoorbeeld handen), waarna het toestel met simpele driehoeksmeetkunde de afstand berekent door te bepalen waar de teruggekaatste straal op de detector valt. Als de plaats van het voorwerp (dus de plaats van terugkaatsing) verandert, dan verandert ook de plaats waar de teruggekaatste straal op de detector valt. Hierdoor kan het toestel dus met grote precisie bepalen waar het voorwerp zich bevindt. Het voordeel van een PSD ligt in het feit dat hij, in tegenstelling tot een gewone fotocel, zo goed als onafhankelijk is van de kleur van het reflecterende oppervlak, toevallig invallend omgevingslicht of opspattend water en dus nauwkeuriger en minder storingsgevoelig is.

 

De contactloze HANSAFIT kraan kenmerkt zich door zijn universeel en compact design. Met een waterverbruik van maar 4,8 liter water per minuut draagt deze elektronische kraan bij aan een verantwoorde omgang met water. Vooral door de lage prijs zal deze kraan zich op zeer korte termijn terugverdienen. Voor het totale overzicht van de Hansa kranen

 


Gepubliceerd in: Kranen nieuws