HANDEN WASSEN EN DROGEN IN ÉÉN MET DE DYSON AIRBLADE

Dyson Airblade&amp™

Dyson AirbladeMet de Dyson Airblade™ Tap is het voor het eerst dat handen wassen en drogen op één en dezelfde plaats zijn verenigd. Na het handen wassen, wordt het water van de handen geveegd door de AirbladeTM technologie en komt rechtstreeks in de wasbak terecht.
 

Het idee

Negen jaar geleden vond Dyson de elektrische handdroger opnieuw uit met de Dyson Airblade™. Deze is sindsdien voortdurend verbeterd en verder ontwikkeld. Dankzij de Dyson digitale motor droogt hij handen in slechts tien seconden en dat op hygiënische wijze (getest volgens het NSF protocol). Met de Dyson Airblade™ Tap, verlegde Dyson de grens met een systeem dat het handen drogen en wassen in één product verenigt.

Dyson Airblade handendroger
 
 
 
 

Hoe werkt het?

Infraroodsensoren detecteren de handen en dan wordt de waterstraal geactiveerd. De gebruiker kan zo zijn handen wassen en spoelen. Vervolgens spreidt hij zijn handen en dan wordt de luchtstroom geactiveerd.
 

Type

  • Dyson Airblade Tap wand
  • Dyson Airblade Tap lang
  • Dyson Airblade Tap kort

 
Nooit kunnen beide tegelijkertijd aanstaan; de intelligente infraroodsensoren zijn zo ingesteld dat de luchtstroom of waterstraal slechts geactiveerd wordt door de aanwezigheid van handen.
 

Dyson Airblade droger

De voordelen

De Dyson Airblade™ Tap handdroger werkt zonder dat u een knop hoeft aan te raken. 99,9% van de bacteriën wordt uit de lucht gezuiverd dankzij de HEPA filter. Hij droogt vijftien paar handen voor de prijs van één papieren handdoek. Hij produceert 62% minder CO, per droogbeurt dan papieren handdoeken en 67% minder dan warme lucht handdrogers. Het water gebruik wordt door de precieze afstelling van de sensoren tot het hoogst noodzakelijke beperkt. Tevens is de Dyson Airblade™ Tap goedgekeurd door HACCP voor gebruik in omgevingen waar voedsel wordt bereid.

 

R&D: de uitdagingen van de Dyson Airblade™ Tap

De eerste uitdaging bestond erin om lucht, water en elektriciteit door één en dezelfde opening te laten stromen. De Dyson Airblade™ Tap handdroger bestaat uit 304 roestvrij staal, een anticorrosie staal dat gewoonlijk wordt gebruikt in de scheepvaart. Ook werd de Dyson digitale motor - geproduceerd door Dyson en enkel te vinden in Dyson producten - verder verbeterd. Hij haalt nu een snelheid van negentig duizend toeren per minuut en kan dertig liter lucht per seconde door de HEPA filter blazen. De motor is gemonteerd op veren om de trillingen en het geluid te minimaliseren. Dyson Airblade™ Tap droogt handen in twaalf seconden met gezuiverde lucht en biedt daarnaast een enorme ruimtebesparing aangezien de plaatsing van verdere handdrogers niet noodzakelijk is.

 


Gepubliceerd in: Accessoires