GROHE ESSENCE EEN MINIMALISTISCHE KRAAN VOOR ELKE BADKAMER

Grohe Essence

Grohe essence wastafelkraanZelden raakte een productnaam zo de roos als deze keer bij de nieuwe kranen van Grohe, de badkamerkranen Essence zijn teruggebracht tot een pure essentie. Dankzij de nieuwe 28-millimeter cartridges van Grohe kon het ontwerp van de Essence kraan verder worden gestroomlijnd en dus het minimalistische design sterker benadrukt worden. Grohe Essence biedt ook extra ruimte voor het gebruik met een draaibare uitloop en de beweegbare AquaGuide Mousseur biedt een toename in functionaliteit. De oorsprong van het unieke design is onmiskenbaar voortgekomen uit de eerste puur cilindrische lijn van Grohe en presenteert zich nu dan ook graag als een vaste waarde van de populaire klassieke herinterpretatie. Deze Essence biedt, dankzij ongekende keuzemogelijkheden, vooral veel individuele kenmerken van de Urban badkamer.

grohe essence vrijstaande badkraan

Grohe wastafelkranen met cilindrische vormen

De Grohe Essence kranen betekenen voor veel designliefhebbers van over de hele wereld een droom die uitkomt. De kranen maken puristisch premium design betaalbaar en verlenen het ontwerp van de badkamer een gecoördineerde en hedendaags gezicht. U kunt selecteren uit vier wastafelkranen in de maten S tot XL. De kleinste versie is zo slank en delicaat als elke andere kraan van dit bedrijf. Met een hoogte van 111 millimeter en een delicate bedienhendel overtuigd de kraan door zowel zijn gebruiksgemak, als de perfecte proporties. De drie belangrijkste types van de Essence wastafelmengkraan worden gekenmerkt door cilinders als een samenvoeging van verschillende diameters.

 

De subtiele geometrie en organische overgangen geven het ontwerp een verrassend menselijke touch. De buisvormige U-uitloop en smalle hendel zijn weer een design element en zijn daardoor terug te vinden in het basisconcept dat alle producten uit de verschillende badkamerzones naadloos met elkaar verbindt. Om het hoogste comfort, het minimalistische design van de lijn en ook de functionaliteit te waarborgen werden er door Grohe combinaties van de Essence wastafelkraan en verschillende wastafels uitgeprobeerd. Daaruit kwam naar voren dat de kraan uit een compilatie bestaat van een esthetisch gecoördineerd ontwerp met een comfortabele ruimte onder de uitloop en beduidend minder last had van opspattend water bij het wassen van je handen.

Grohe essence wastafel inbouwkraan
 

Een unieke rijkdom aan kraanvarianten

De Grohe Essence bevat een groot aantal productvarianten voor de hele badkamer. Drie-gats armaturen voor op de wastafel en twee-gats inbouwkranen in verschillende lengtes voor verschillende wastafelvormen. Daarnaast omvat de collectie ook muurkranen voor bad en douche waaronder drie- en vier gats uitvoeringen voor het bad alsmede combinaties voor een badmengkraan voor een vrijstaand bad, de eerste van Grohe Essence in dit prijssegment. Met dit product voor de individuele vormgeving van de moderne badkamers voegt het bedrijf een uniek product met een prima prijs- prestatieverhouding toe aan de reeks van vrijstaand badkranen. De Essence kranen zijn het nieuwste succesnummer van de Grohe Design Studio, onder andere verkozen tot Reddot: design team van het jaar 2011/2012 'en winnaar van vijf Reddot: best of the best awards. De Design Studio heeft een naam voor uniek design gemaakt en zet dit voort met betaalbare luxe in sensueel en minimalistische design - Essentie van Grohe.

 


Gepubliceerd in: Kranen nieuws