GLAS IN DE BADKAMER

Saint-Gobain Glass

Saint Gobain douchecabine timeless glassSaint-Gobain Glass is marktleider in het produceren en behandelen van vlakglas in Europa. Het bedrijf is sterk in glasoplossingen voor de woon- en werkomgeving. Om een uitstekend beeld van de veelheid aan creatieve, functionele oplossingen voor bijvoorbeeld douchedeuren en badschermen te scheppen lichten we er vier bijzondere series uit.

 

Timeless: coating voor blijvende glans

Glas is geweldig in de badkamer. Jammer alleen dat het zo snel veroudert en 'ontglanst'. Saint-Gobain ontwikkelde daarom Timeless, een helder glas met op den zijde onzichtbare coating die dof worden en 'veroudering' tegengaat. De voordelen voor douchedeuren en inloopdouches in de badkamer zijn helder: bescherming tegen corrosie (10 jaar garantie); eventuele vuilsporen eenvoudiger verwijderen; minder condens die sneller verdwijnt, kalkafzetting hecht minder, water glijdt sneller van het oppervlak.

 

Master-Soft figuurglas met 'gewatteerd' patroon

Het bijzondere aan Master-Soft is dat er 3D motieven in het glas zijn gegraveerd. Daarvoor ontving dit product de Red Dot Design Award 2015 Best of the best. Het oppervlak van Master-Soft is volledig mat, waarmee het fijnzinnig aansluit bij de actueelste badkamertrends. Extra prettig voor douchecabines in de badkamer is dat Master-Soft de privacy volledig waarborgt. Het hardbare en buigbare glas van Master-Soft biedt een waaier aan gebruiksmogelijkheden binnen en buiten.

Saint Gobain douchewand master soft
 

Mirastar: spiegel met chroomcoating

De voordelen van spiegels met chroomcoating in de badkamer? Dankzij de meervoudige coating met chroom is de spiegel corrosiebestendig en onaantastbaar voor waterdamp en schoonmaakmiddel. Het glas kan gelaagd en gehard worden door middel van het magnetronproces. Daardoor grotere weerstand tegen mechanische en thermische belasting. Dat is een forse stap verder dan conventioneel verzilverde spiegels. Geschikt voor scheidingswanden zoals douchewanden en inloopdouches, deuren, leggers, muurbekleding, liftafwerking, stralings- en convectieradiatoren, zwembaden, gevelbekleding en doorkijkspiegel.

 

Planilaque: gelakt glas voor interieurverfraaiing

Natuurlijke materialen als steen, metaal en hout zijn populairder dan ooit. Gelakte beglazing laat zich daar uitstekend mee combineren. De laklaag - veel kleuren mogelijk! - op de achterzijde van het glas zorgt voor een gematteerd aanzicht. Op de achterzijde blijft de laklaag ook onbeschadigd en behoudt deze de glans. Het glas is te etsen en zandstralen met een individueel ontwerp. Optioneel verkrijgbaar met een speciale veiligheidsfolie op de achterzijde.

 


Gepubliceerd in: Douche nieuws