GIRA SENSOTEC ALLEEN VERLICHTING ALS HET NODIG IS

Ervaar verlichting met de Gira Sensotec

Gira SensotecNooit meer onveilig in het donker met de Gira Sensotec. Deze lamp, die ook in LED-uitvoering te verkrijgen is, heeft hoogfrequentiesensoren die automatisch bewegingen detecteren en het licht aan- en uitschakelen als er iets of iemand langskomt. De Gira Sensotec heeft een gedimde ruimteverlichting, terwijl de Gira Sensotec LED beschikt over een geïntegreerde led-oriëntatieverlichting. In het detectiegebied dat de sensoren oppikken, kunnen de lampen met een enkele beweging op volledige verlichting gezet worden. Daarmee integreren deze modellen voor het eerste de hoogfrequentietechnologie met de befaamde schakelaars van Gira.

 

Voor meer veiligheid en betere oriëntatie

De Gira Sensotec is een bijzondere lamp, die de veiligheid vergroot en meer oriëntatie biedt in het donker. De kamerverlicht wordt gedimd ingesteld zodra er een beweging bemerkt wordt, op een vooraf ingestelde afstand. Daarbij wordt op zeer ingenieuze wijze gebruik gemaakt van het zogenaamde Dopplereffect. De sensor van de Sensotec zendt op een hoge frequentie (5.8 GHz) elektromagnetisch golven uit, die gereflecteerd worden door voorwerpen. Op het moment dat er een beweging plaatsvindt, wordt de frequentie die de sensor oppikt iets hoger of lager. Daardoor weet de Gira Sensotec precies wanneer een beweging plaatsvindt – en schakelt hij het licht meteen aan. Met deze Doppler-technologie kunnen ook bij hogere temperaturen nog bewegingen opgemerkt worden, anders dan met de PIR-sensoren die vanaf 28 graden Celsius niet goed meer functioneren.

Gira Sensotec plaatsing
 

Het monteren van de Gira Sensotec

Het plaatsen van de Gira Sensotec is hetzelfde als een normale schakelaar. Op ongeveer 1.10m hoogte kan de sensor bewegingen het beste opvangen. De plek is daarbij ook van belang, want de sensor kan bewegingen die naar de lamp toekomen beter bemerken. Met de Gira Sensotec worden bewegingen ook dwars door wanden heen gezien, zolang die bestaan uit niet-afschermende materialen: bijvoorbeeld steen, hout of glas. In openbare of half-openbare ruimtes, zoals toiletten, kunnen dus in een keer alle cabines gecontroleerd worden met maar een handvol apparaten.

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen