GIRA ESPRIT LINOLEUM MULTIPLEX DE NIEUWE SCHAKELAAR SERIE

Gira Esprit

Gira Esprit linoleum-multiplex
Gira breidt de fraaie schakelaarserie Esprit uit met nieuwe kleuren en materialen. De designlijn Gira Esprit linoleum-multiplex biedt de oplossingaanbieder rondom moderne gebouwentechniek voor het eerst uitvoeringsvarianten van herbruikbare grondstoffen. Op de beurs Light+Building werden de nieuwe oppervlakken getoond van linoleum, die gemaakt zijn van natuurlijke en voor 80% zelfs uit hernieuwbare grondstoffen: lijnolie, houtmeel, kurk, boomhars en kaiksteenpoeder.

 

Het linoleum wordt aangebracht op een afdekraam van multiplex. Multiplex zijn kruislings gestapelde, dunne fineerlagen gemaakt van FSC- of PEFC-gecertificeerd hout dat komt uit duurzaam beheerde bossen in Europa. Gira Esprit linoleum-multiplex is te bestellen in zes verschillende kleuren: donkerbruin, blauw, rood, antraciet, lichtgrijs en lichtbruin.

 

Daarnaast zal Gira Esprit worden uitgebreid met twee varianten van echt metaal: aluminium lichtgoud en geborsteld rvs. Tussen goud en messing gepositioneerd is de kleur geëloxeerde aluminium die voegt zich ideaal naar een klassiek-weelderige woonsfeer, een geslaagde combinatie met gewelfde deurklinken en stijlvolle klassieke lampen. Maar ook op een gladde witte muur is aluminium lichtgoud een blikvanger. De subtiele zichtbare slijpstructuur van het aluminium afdekraam onderstreept de hoogwaardige uitstraling en is tevens uitstekend te combineren in bijvoorbeeld de badkamer met rvs kranen. Roestvrij staal is van alle natuurlijke materialen het meest authentiek en wordt door architecten en ontwerpers altijd graag gebruikt als het om modern en strak bouwen gaat. Het gaat dan vooral om het terugbrengen tot de essentie van het ontwerp en de materialen, maar ook om de minimalistische, zakelijke en technische uitstraling van het materiaal. Dit komt in het bijzonder tot zijn recht in de geborstelde vorm van Gira Esprit Edel Staal: zowel visueel als haptisch genieten.

 

Gira-Esprit-Heavy-Metal

 

De nieuwe designvarianten breiden de buitengewone materiaalrijkdom van de Gira Esprit-serie verder uit. Samen met het afdekraam Esprit glas C met zachte kanten en ronde hoeken biedt Gira Esprit een enorm hoge vormgevingsvrijheid, toe te passen in elk interieur. Meer dan 300 functies kunnen in het schakelaar programma worden geïntegreerd bieden een oplossing voor alle eisen die worden gesteld aan intelligente gebouwentechniek van lichtschakelaars en wandcontactdozen, via huisstations en sensoren, tot en met het intelligente KNX-systeem.

 

Gira-Esprit-Linoleum-Multiplex

Giro biedt voor het eerst uitvoeringsvarianten van hernieuwbare grondstoffen - met oppervlakken van linoleum, die bestaan uit natuurlijke en voor 80% zelfs uit hernieuwbare grondstoffen.

 

Gira-Esprit-Heavy-Metal

Giro Esprit wordt uitgebreid met twee varianten van echt metaal: aluminium lichtgoud en geborsteld roestvrij staal. Tussen messing en goud gepositioneerd, de kleur geëloxeerde aluminium voegt zich ideaal naar een klassieke en weelderige woonsferen. De beschaafd zichtbare slijpstructuur van het aluminium afdekraam onderstreept de hoogwaardige uitstraling.

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen