GIRA CLASSICX SCHAKELMATERIAAL

Gira ClassicX.

Gira ClassiX schakelmateriaal Het nieuwe Gira ClassiX schakelmateriaal springt in het oog door in plaats van voor praktische vormgeving en kleurstelling te kiezen verrast Gira met harmonieus afgeronde hoeken, goudglanzende oppervlakken en kunstige details. Dit schakelprogramma van hoogwaardige materialen is voorbestemd voor luxueuze woonstijlen en exclusieve architectuur.

 

Stopcontacten en schakelaars

Ze bestaan nog, mooie schakelaars en stopcontacten - stijlvol en elegant, met een vleugje luxe. Naar dit motto heeft Gira het programma ClassiX vormgegeven: volmaakte oppervlakken en afdekraamvarianten in goudglanzend messing en geborsteld brons. De uitstraling is uniek - de intensieve, warme gouden glans of de zichtbare slijpstructuur in mat brons maken van de massieve schakelaar een echte eyecatcher in elke stijlvolle woonsfeer. De afdekraamvarianten in messing en brons zijn er met de binnenste afdekraamelementen van hetzelfde metaal, maar ook in elegant zwart of crème wit.
Gira ClassiX stopcontact

 

De grote oppervlakken zorgen daarnaast voor veel glans. De vaste combinatie van het buitenste en binnenste afdekraam wordt afgerond door basiselementen die eveneens van brons en messing zijn. Ze passen in het Gira Systeem 55. Naast ClassiX biedt Gira de designlijn ‘ClassiX Art’ aan - deze verhoogt zo mogelijk het stijlvolle effect van het basisprogramma: ornamenten sieren de verschillende afdekraamvarianten. Al naar gelang lichtinval en afdekraamkleur hebben de kunstig gelaserde patronen een mooi effect. Net als bij de basislijn ClassiX zijn hiervoor schakelaar en afdekraamcombinaties van messing en brons en met zwart en crème wit mogelijk. De modernste gebouwentechniek maken het luxe karakter van de schakelaarserie uiteraard af: talrijke functies voor comfortabel, efficiënt en veilig wonen kunnen in het schakelaarprogramma Gira ClassiX worden geïntegreerd en bieden maximale flexibiliteit op het gebied van intelligente techniek - van eenvoudige wandcontactdozen en lichtschakelaars tot automatisering en centrale besturing van de complete elektrotechnische installatie via het KNX/EIB systeem, bijvoorbeeld met de tastsensor 3 Plus. Daarbij komen functies voor het Gira deurcommunicatiesysteem en voor het Revox multiroom system.

 

Gira ClassiX en Gira ClassiX Art

Met de in totaal twaalf designopties biedt Gira de kans niet alleen privéopdrachtgevers bij nieuwbouw en renovatie, maar ook ontwerpers van luxe hotelobjecten een schakelaarserie te presenteren, die een ongewone uitstraling en hoogwaardige materialen verbindt met intelligente functionaliteit. Daarbij dekken Gira ClassiX en Gira ClassiX Art verschillende segmenten van klassieke interieurstijlen af, de landelijke stijl bijvoorbeeld, de Engelse en de barokke stijl. Voor veeleisende klanten, die kunstige producten weten te waarderen en waarden willen behouden, is Gira ClassiX precies het juiste product.


Gepubliceerd in: Installatie materialen