GEESA EN GIJS BAKKER ONTWERPEN LIMITED EDITION BADKAMER SIERAAD

Geesa Rose Hook

Geesa limited badkameraccessoireAl 130 jaar maakt Geesa badkameraccessoires voor binnen- en buitenland. Geesa heeft ter ere van dit jubileum heeft in samenwerking met designer Gijs Bakker een wel heel bijzonder badkameraccessoire ontworpen; de geparfumeerde Rose Hook. Als rasecht Amersfoorts bedrijf wilde Geesa voor dit jubileum graag met een andere Amersfoortse ontwerper een unieke limited edition creëren. De samenwerking met Gijs Bakker, één van Nederlands bekendste sieradenontwerpers en medeoprichter van Droog Design, komt niet uit de lucht vallen. Zowel sieraden als badkameraccessoires maken het verschil in detail. Het prachtige resultaat van deze verbintenis is de Rose Hook; een chique, cirkelvormig badkamersieraad van messing, dat een heerlijke geur afgeeft. Door de kleine gaatjes in het messing wordt de geur verspreidt, die een prachtige roos tot bloei laat komen. In de badkamer is Rose Hook van Geesa ook als geparfumeerd sieraad functioneel te gebruiken als wandhaak en wordt in een genummerde oplage van 130 stuks eenmalig geproduceerd. Een echt collectors item dus.

Wie jarig is, viert feest! Als Nederlands bedrijf laat Geesa voor haar 130-jarig bestaan weer een prachtige reflectie van Dutch Design zien, door de samenwerking aan te gaan met ontwerper Gijs Bakker.

 

Rose Hook

De Rose Hook is een unieke en opmerkelijke wandhaak, die niet alleen geschikt is voor het ophangen van een badjas of handdoek. Het geeft ook een heerlijke geur af, doordat de wandhaak gevuld kan worden met een potpourri blend. De ronde, robuuste Rose Hook heeft een diameter van 120 mm en is gemaakt van messing. De Rose Hook is in beperkte oplage verkrijgbaar en is een prachtig badkamerjuweel voor elke designliefhebber.

 

Geesa & Gijs Bakker

Marktleider Geesa is in 1885 in Amersfoort opgericht door de gebroeders Smink en sindsdien actief in badkameraccessoires. ‘Details Matter’ is Geesa’s pay-off, waarbij accessoires als sieraden voor de badkamer worden beschouwd. Gijs Bakker weet, als medeoprichter van Droog Design, als geen ander wat details en een heldere vormgeving kunnen bewerkstelligen. Gijs Bakker volgde een opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs (1958-1962) te Amsterdam en aan de University College of Arts, Craft and Design te Stockholm (1962-1963). Bakker en zijn partner Emmy van Leersum vervaardigden als eersten sieraden van industriële materialen als aluminium en deden onderzoek naar vorm.

 


Gepubliceerd in: Accessoires