GRUNDFOS MAGNA1 CIRCULATIEPOMPEN TOT 70% BESPARING OP ENERGIEVERBRUIK

Grundfos circulatiepompen

Grundfos Magna
'De MAGNA1 levert uw klanten besparingen op vanaf het moment dat deze in bedrijf is gesteld. Het hoge rendement zorgt ervoor dat het energieverbruik met 70% of meer kan worden verminderd, in vergelijking met oudere circulatiepompen met een vast toerental'.

 

Voor veel mensen is het een verrassing dat pompen momenteel goed zijn voor 10% van het wereldwijde elektriciteitsverbruik. Pompen hebben echter ook het potentieel om heel wat energie te besparen. Pompen zijn vandaag de dag onze beste kans om de CO2-uitstoot te verminderen met behulp van bestaande technologieën.

Dankzij de uiterst efficiënte pomp- en motortechnologie van Grundfos, kunt u het gemiddelde energieverbruik van een pomp met 60% doen dalen.

 

MAGNA1

De MAGNA1 is een rendabele en toch zeer goed presterende circulatiepomp, bedoeld voor het rondpompen van vloeistoffen in verwarming, koeling, tapwater en warmtepomp toepassingen. Deze betrouwbare pomp voldoet aan de strenge EuP* eisen, en bevat alle onderdelen die belangrijk zijn voor zijn kerntaak. Hierdoor is de MAGNA1 ideaal voor bijvoorbeeld renovatie waar de bekende UPS pomp in het verleden werd gebruikt.

 

Capaciteitsbereik

De uitgebreide serie van enkel- en dubbelkops pompen maakt het specificeren van HVAC toepassingen eenvoudiger dan ooit te voren. Door het uitgebreide bereik biedt de pomp een maximale opvoerhoogte van 18 m en een maximaal debiet van 70 m3/uur (140 m3/uur voor dubbelpomp-modellen), en een systeemdruk van 6 bar tot en met 16 bar.
 

Voordelen

  • Laag energieverbruik - door de Elektronische toerentalregeling draait de pomp vraag gestuurd
  • Zeer korte terugverdientijd - door de lagere energierekening dikwijls slechts 2 jaar (afhankelijk van de energieprijzen)
  • Rendabele toepassing in oudere systemen - 9 regelmodi staan garant voor een breed bereik en toepassing
  • Lage onderhoudskosten - onverslijtbaar en indien toch noodzakelijk maakt het Grundfos Eye een snelle diagnose mogelijk waardoor onnodige handelingen achterwege kunnen blijven

 

In 2013 is de EuP-richtlijn (Energy-using Products) voor circulatiepompen in Europa ingevoerd als wet en werd de nieuwe maximale energie-efficiëntie-index (EEI) voor vrijstaande circulatiepompen 0,27. In 2015 is deze index zelfs nog verder verlaagd tot 0,23. Met de Grundfos-MAGNA1 bent u er van verzekerd dat u voldoet aan deze eisen. Het nieuwe ontwerp en optimalisatie zorgen voor een gemiddelde EEI van net 0,18 voor de MAGNA reeks, veruit de laagste scores voor circulatiepompen binnen de sector.


Gepubliceerd in: Installatie materialen