GEBERIT AQUACLEAN MERA GENOMINEERD VOOR VSK DESIGN AWARD 2016

Geberit AquaClean Mera

Geberit AquaClean MeraDesign en praktische toepasbaarheid optimaal gecombineerd.

De in 2015 geïntroduceerde douchewc, de AquaClean Mera Comfort van Geberit, is genomineerd voor de VSK award 2016 in de categorie Design. De jury looft de AquaClean Mera douchewc vanwege het optimaal combineren van design en praktische toepasbaarheid. Na gebruik van het toilet worden de billen gedoucht met warm water en desgewenst droog geföhnd. De door Christoph Behling ontworpen AquaClean Mera biedt naast de douche- en droogfunctie nog meer geavanceerd toiletcomfort en alles is perfect geïntegreerd in een tijdloos design. Binnen de categorie Design zijn nog 2 andere partijen genomineerd. De winnaar wordt woensdag 3 februari tijdens de VSK beurs bekendgemaakt.

 

Geberit is erin geslaagd met dit hypermoderne toilet nieuwe standaarden neer te zetten op het gebied van technologie, design en gemak. De nominatie voor de VSK Award ervaart Geberit als enorm eervol. “Wij zijn er heel blij mee”, aldus Geberit. “Het bewijst dat een product waar wij zelf al heel trots op waren, de Geberit AquaClean Mera, ook door experts buiten ons eigen bedrijf als bijzonder wordt ervaren. De VSK Award is zo’n beetje de enige prijs in de markt en die wordt ook nog maar 1 keer per 2 jaar uitgegeven. Dat maakt het uniek, die wil je winnen!”

Geberit AquaClean Mera wandcloset
 

Het toiletcomfort op een rijtje

De AquaClean Mera geeft je een warm welkom; als je in de buurt komt van het toilet, word je verrast door een subtiel lichtje aan de onderkant van het toilet (handig als je ’s nachts naar het toilet moet), gaat de deksel automatisch voor je open én wordt bovendien de toiletzitting direct voor je verwarmd. Met een druk op de knop van de afstandsbediening geeft de WhirlSpray je billen een warme douche. Zodra je gebruik maakt van deze douchefunctie heb je bovendien direct én continu warm water. Om de billen te drogen na de warmwaterdouche bezit de Mera uiteraard een warme luchtföhn. Omdat vieze luchtjes op en rond het toilet vervelend zijn, is er een geurzuivering vanuit het wandcloset ingebouwd en met de gebruiksvriendelijke afstandsbediening kan je eenvoudig je eigen persoonlijke voorkeuren oproepen en de verschillende functies bedienen. Bovendien zorgt de nieuwe vorm van de randloze toiletpot ervoor, dat je stiller en efficiënter het toilet doorspoelt.

 
Geberit AquaClean Mera Comfort
 
 
 
 

Juryoordeel VSK

De jury heeft de AquaClean Mera Comfort als volgt beoordeeld: “De Geberit AquaClean Mera Comfort combineert een mooi design met daarin geïntegreerd veel verschillende technieken. De eerste douchewc’s waren log en niet mooi, dit gaat richting een algemeen geaccepteerd design voor de Nederlandse markt. Daarnaast is de wc goed te installeren, monteren en onderhouden en misstaat niet in de moderne badkamer. De heldere montage- en onderhoudsvideo is daarbij een waardevolle aanvulling. Extra pluim krijgt de superslimme ingebouwde verlichting voor wie ’s nachts naar de wc moet. Design en praktische toepasbaarheid zijn hier optimaal gecombineerd.”

 


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws