DURAVIT STARCK ME INDIVIDUALITEIT VOOR DE PERSOONLIJKE BADKAMER

ME by Starck, made by Duravit

Duravit Starck ME badkamermeubelOok in 2015 blijft Duravit met de collectie ME by Starck trouw aan haar concept van individualiteit, mogelijkheden, comfort en meer van jezelf, door de presentatie van badkamers die net zo uniek zijn als hun gebruikers. De focus op individualiteit en comfort wordt mogelijk gemaakt door originaliteit en het personaliseren door modulaire mogelijkheden, evenals door sensualiteit en praktische invulling. Dat was het idee achter de nieuwe producten van dit jaar.. Het heeft geleid tot innovatieve producten die een meerwaarde bieden die je kunt voelen, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de hoogste normen in technologie, kwaliteit en design. Nieuwe materialen die de vormgeving en prestatie combineren met esthetiek.

Duravit Starck ME badkamer
 

Philippe Starck

ME by Starck zet de schijnwerpers op individualiteit. De kunst van minimalistisch design is zich te concentreren op de essentie. Het is het vermogen om een sensuele essentie te verlenen aan elementaire items terwijl het positioneren en het gebruik ervan door het individu en hun gevoel voor stijl in het middelpunt blijven staan. Het is een uitdaging die vraagt om Philippe Starck. Met zijn nieuwe ME by Starck collectie voor Duravit, is de Franse creatieve denker geslaagd in het creëren van een collectie die aan het verlangen naar pure esthetiek voldoet en kan worden toegepast in allerlei werelden van verschillende stijlen. En dat met de grootst mogelijke waaier aan mogelijkheden om individuele vormgeving te kunnen creëren.

 

Duravit Starck ME

Duravit blijft, ook met de introductie van ME by Starck, design badkamers met comfort introduceren waarbij de individuele badkamer ontwerpen beginnen met de wastafel en het badkamermeubel. Met zes veelzijdige wastafel oplossingen van 450 mm tot 650 mm, biedt ME by Starck van Duravit een minimalistisch assortiment voor woningen en publieke was- of toiletruimtes. Een slanke rand die ook wordt aangetroffen op de toiletten en urinoirs dient als terugkerend designelement. Deze delicate rand geeft de wastafels een minimalistisch uiterlijk, terwijl de wasbakken zelf een gunstige diepte bezitten. De staande wastafels van 830 mm tot 1030 mm bezitten onderscheidende lijnen en zijn vooral fijn gestileerd met royale afstelmogelijkheden. De meubelwastafels kunnen worden gecombineerd met een badkamermeubel of verschillende soorten consoles. Met de ME by Starck laat Duravit ook zien dat de wastafel nog steeds een belangrijk element is dat zijn eigen design verdiend. De wastafels met zuil of sifonkap doen eerder een beroep op een soort van essentiële aanwezigheid dankzij hun pure, minimalistische vormgeving en een evenwichtig gevoel voor proporties.

Duravit SensoWash Slim douche-wc
 

SensoWash Slim douche-wc-bril

Philippe Starck en Duravit hebben zich echter niet enkel geconcentreerd op het ontwerp, het ontwikkeltraject was ook gericht op het introduceren van vernieuwende moderne technologie. Nieuwe ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt om het gewicht van de toiletten en bidets in zijn totaliteit te verminderen, wat resulteert in mooie, slanke, zelfstandige onderdelen zonder bevestigingsranden aan de zijkanten. De open constructie van het rimfree spoelen langs de rand als gevolg van de randloze toilet technologie biedt extra comfort, net als de verbinding met een ander nieuw item, de SensoWash Slim douche-wc-bril. De precisie scharnieren van de SensoWash Slim douche-wc-bril zijn zeer eenvoudig te verwijderen wat betekend dat het wancloset of de toiletpot gemakkelijk grondig gereinigd kan worden.

 

Het assortiment bevat ook badkuipen, douchebakken en accessoires ontworpen door Philippe Starck. Deze combineren perfect met de nieuwe Duravit L-Cube meubellijn, ME by Starck verleent de moderne badkamer een duidelijke esthetische look met het onmiskenbare signatuur van de Franse ontwerper, die het verlangen weet te draaien naar realistische mogelijkheden van individualisering.

 


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws