DURAVIT STARCK CAPE COD DE NIEUWE DESIGN SANITAIR SERIE VAN PHILIPPE STARCK

Natuurlijk Cape Cod van Duravit

Duravit Starck Cape Cod badkamerDe Duitse fabrikant Duravit heeft een aantal nieuwe collecties onthuld op een exclusieve Design Dag gehouden op het Duravit hoofdkantoor in Hornberg. Badkamerspecialisten uit heel Europa waren aanwezig bij de lancering van de minimalistische ME by Starck badkamermeubelen, evenals het design wastafelmeubel Cape Cod, ook ontworpen door Philippe Starck. Geïnspireerd door dit zanderige schiereiland aan de oostkust van de Verenigde Staten, creëerde Philippe Starck voor Duravit de badkamerlijn Cape Cod op een manier die de barrières tussen de natuur en binnen in de woning verwijdert. De natuur wordt een permanent onderdeel van de badkamer, een plek voor verjonging en verfrissing met esthetisch aantrekkelijke materialen en vormen. Keramische waskommen met opvallend dunne randen, een gecoördineerde reeks van badkuipen, en meubels die gecombineerd kunnen worden op individuele basis en gepositioneerd zoals gewenst binnen de badruimte: de wastafels en meubels van Duravit Cape Cod zijn boeiend, niet alleen vanwege het unieke design, maar in de eerste plaats door zijn authentieke materialen, massief echt hout en een innovatieve keramische formule die zorgt voor bijzonder dunne en delicate waskommen.

 

Sanitair uit DuraCeram

Met hun zacht gebogen vormen, vormen zij het fundament van de Starck Cape Cod collectie. De exclusieve waskommen worden geproduceerd uit DuraCeram, een speciaal ontwikkelde keramisch materiaal van hoge sterkte met een elegante afwerking. Dit materiaal DuraCeram maakt het mogelijk om wastafels en opzetkommen te maken met een randdikte van slechts vijf millimeter die gemakkelijk te onderhouden is maar ook robuust en schokbestendig zijn. Met Cape Cod ontstaat vooral ook ruimte voor individuele vormgeving in de badkamer en daar passen de DuraCeram waskommen van Duravit perfect bij, zij zijn namelijk verkrijgbaar in drie verschillende vormen: rond, vierkant en een driehoekige ovaal vorm.

Duravit Starck Cape Cod wastafelconsole
 

Wastafelconsoles met flair

De wastafelconsoles van Cape Cod hebben een tijdloos modern design en voldoen aan de allerhoogste eisen. Het ontwerp maakt slim gebruik van het contrast tussen het vloer staande frame in koel, glad chroom en de vier beschikbare afwerkingen in hout: Vintage Eiken, Amerikaans noten, Europees eiken en Witte Beuk. De Vintage Oak versie doet denken aan de planken van een schip dat is verweerd door wind en stormen en aangespoeld is op het strand. Het beschikt over een zichtbare onregelmatige rand die elk meubel uniek maakt. Een elegant alternatief voor de houten afwerking wordt aangeboden door de versie in hoogglans wit, die ook beschikbaar is met deuren en planken aan de zijkant. De minimalistische rechthoekige spiegel kan gecombineerd worden met LED-verlichting en daarmee een harmonieuze wasplaats creëren.

Duravit Starck Cape Cod wastafelmeubel
 

Baden in Cape Cod

Cape Cod biedt ook ligbaden die zijn ontworpen met ontspanning in het achterhoofd: een zacht gevormde hoofdsteun biedt een bad beleving die bijzonder sereen is en een gevoel van lichtheid produceert. Het bad is ontworpen als een monoliet en vervaardigd uit het nieuwe materiaal DuraSolid A, die een aangenaam warm 'gevoel' en matte uitstraling biedt. Het is verkrijgbaar als vrijstaand model, als wanduitvoering en als hoekvariant met een versie voor links of rechts. Als speciale extra, kan het bad worden uitgerust met een discreet geïntegreerd lucht whirlpoolsysteem en een geïntegreerd geluidssysteem dat wordt bediend met behulp van een Bluetooth-compatibel apparaat. Met het oog op een uniforme en harmonieuze look te creëren, kan het programma van Duravit Starck Cape Cod gecombineerd worden met geselecteerde toiletten en bidets uit de Starck 1, Starck 2 en ME by Starck van Duravit.

 


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws