DURAVIT P3 COMFORTS NIEUW VAN PHOENIX DESIGN

Perfect comfort met hoge cool factor van Phoenix Design

Duravit P3 ComfortsMet de badkamerserie P3 Comforts zetten Duravit en Phoenix Design een moderne comfortgedachte om, zonder daarbij compromissen aan het design te doen, voor een sportieve, jonge doelgroep.

Tom Schönherr, medeoprichter van de designstudio Phoenix Design: “De menselijke comfortbehoefte gaat verder dan gemak. Met elegant en functioneel design kan in de intimiteit van de badkamer rust en veiligheid worden gecreëerd.” De vormen worden zo gewijzigd dat ze worden waargenomen als esthetisch rustgevend. Zo past deze Duravit serie zich als vanzelfsprekend aan onze wereld aan.

Duravit P3 Comforts wastafel

 

P3 Comforts wastafel

Het detail maakt het product: de verhoogde kraanbank van de wastafel is optisch van het natte gedeelte gescheiden en toch uit één stuk, als royaal afzetvlak voor accessoires. De brede, randloos ogende wasbak schept door de royale inhoud bewegingsvrijheid. Door de heldere vormgeving ontstaan ook geen onrustige lichtreflecties. De uitgesproken wasbakdiepte optimaliseert de afvoer en vergemakkelijkt het schoonmaken. De asymmetrische wastafelversie biedt extra opbergruimte links of rechts naast de wasbak en zorgt voor een spannende vormgeving.

 

P3 Comforts toilet

De vormgeving van de WC en bidet verbindt zich harmonieus met de vorm van de Duravit P3 Comfort wastafel. Meer breedte zorgt hier voor een duidelijk merkbaar comfortabel zitvlak. Het achterste deel van de bidet biedt voldoende plaats voor kranen en dient als extra afzetvlak. Voor een eenvoudige reiniging zijn meerdere WC-modellen met de open spoelrandvormgeving Rimless uitgerust. Bovendien kunnen wand- en staande WC’s met de nieuwe, bijzondere vlakke douche-WC zitting SensoWash Slim worden aangevuld.

Duravit P3 Comforts ligbad

 

P3 Comforts baden en douchebakken

De randloze optiek gecombineerd met grote radius aan de voorkant zorgt ook bij het bad voor een maximale binnenmaat. De brede, helder gedefinieerde badrand biedt ruimte voor de kraan, shampoo en bijvoorbeeld wat te lezen. Het optionele nekkussen past goed bij de comfortgedachte, het nestelt zich vanzelf en ondersteunt tegelijkertijd het hoofd van degene die in bad ligt. Een uitvoering met whirlsysteem, zoals het nieuw ontwikkelde Combi-L dat met draaibare massagejets, een gelijkmatige stimulerende als ontspannende comfort belevenis genereert, is eveneens mogelijk.
Duravit P3 Comforts badkamermeubel
Ook de speciale Duravit P3 Comfort douchebakken passen perfect in het totaalplaatje van PR Comforts. De gemakkelijk te reinigen afvoer is perfect in het verhoogde bodemgedeelte geïntegreerd en onderstreept de heldere lijn. In combinatie met de douchewand Open Space B ontstaat een ideale doucheplaats. De montage voor zowel de vloergelijke inbouw alsook voor de half ingebouwde en opbouw varianten kan met of zonder potenset plaatsvinden. Basis voor de vormgeving is het nieuwe materiaal DuraSolid A, die zonder extra laag de anti-slipklasse B haalt. Dit zorgt voor een hoge mate van veiligheid en is onder andere voor openbare doucheruimte geschikt.
 

De douche-hocker vervult meerdere functies: als designobject en zitje biedt hij zekerheid en gemak bij een geheel nieuwe zittende douche ervaring. Met de Duravit P3 Comfort hebben we er weer een mooie serie sanitair bij.

 


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws