DURAVIT L-CUBE BADKAMERMEUBELS VOOR DE INDIVIDUELE BADKAMER

Duravit L-Cube

Duravit L Cube badkamermeubelMet L-Cube werkt Duravit de individuele vormgeving met badkamermeubilair voor het inrichten van de badkamer verder uit. Combinatie mogelijkheden in kleuren, materialen en met name in modulaire vormgeving biedt de individuele vrijheid voor het zelf invulling geven aan het design gecombineerd met eigen praktisch gebruiksgemak. Het ontwerp van L-Cube voor Duravit is ontworpen door Christian Werner. Stijlrichting, functie, haptiek en kleurstelling worden volgens persoonlijke voorkeur van iedere gebruiker bepaald, waarmee daarna ontelbare ontwerpen kunnen worden gerealiseerd. Duravit presenteert met L-Cube een nieuwe meubelserie, die speciaal voor individuele opbergoplossingen met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding staat.

 

Een geometrische vormenspraak definieert het designkarakter van L-Cube. Door het spel tussen horizontale en verticale lijnen ontstaat een zakelijk gestructureerd beeld. De verdeling van de meubelfronten in rechthoeken en vierkanten onderstreept het kubistische beeld van de meubelcompositie.

Duravit L Cube badkamermeubel met opzetkommen
 

Duravit L-Cube console

Wezenlijk kenmerk van de serie is de schaduwvoeg die het meubel aan de voorzijde en zijkant omvat. Dit optische kader brengt de wastafel naar een hoger niveau want het lijkt alsof het keramiek, meubel en meubelfront elkaar niet raken. Ook bij console-toepassingen werken drager en body alsof ze los van elkaar zijn. Dankzij nieuwe Tip-on-techniek inclusief zelfsluiting versmelten de greep loze schuiflades met het totaalbeeld. Er ontstaat een collageachtig beeld met zichzelf herhalende vormen wat tegelijker een optische rust uitstraalt.

 

L-Cube kleuren en fronten

Met 30 verschillende oppervlakken kent de uitvoeringsvrijheid nauwelijks grenzen. Van hoogglans lak in Apricotpearl, Jade of Dolomit Grijs tot en met echthouten fronten in donker geborsteld eiken, biedt Duravit onbegrensde combinatiemogelijkheden. De horizontaal of verticaal uitgelijnde regaalelementen met open vakken perfectioneren het totaal design van L-Cube. Door hun smalle vormgeving voegen deze zich perfect in de collage en heft daarmee de klassieke rangschikking van badmeubelen op. Met de nieuwe lakkleuren kunnen nog extra kleurige accenten worden gezet.
Duravit L Cube badmeubel

Ook qua vorm is er volop keuze. De wastafelonderbouw van 600 mm tot en met 1200 mm kan met het keramiek van de nieuwe series ME by Starck en PR Comfort gecombineerd worden. Daarvoor staan eenvoudige kasten met 1 lade of twee schuiflades ter beschikking, die volop bergruimte bieden. Deze zijn met een hoogwaardig inrichtingssysteem in ahorn of notenhout uitgerust. Van binnen is het meubel uitgevoerd in edel diamantzwart. Als staande variant met verchroomd onderstel of plint onderstreept het meubel de uitgebalanceerde proporties van L-Cube. Ook de console toepassingen in de dieptes 550 en 480 mm zijn uitgebreid. Deze laatste dieptemaat is vooral geschikt voor de kleinere badkamer. Alle opzet- en inbouwwastafels van de Duravit keramiekseries kunnen met L-Cube worden geconfigureerd. Hoge kasten in twee hoogten bieden plaats aan allerlei zaken. Een highlight is de half hoge kast met een optische vierdeling die het modulaire karakter van de serie benadrukt.

 

Spiegelelementen

Passend bij de maten van de badkamermeubels, biedt Duravit nieuwe spiegelelementen met geïntegreerde dimmer. Voor het eerst wordt een verblindingvrij LED-verlichting vierzijdig toegepast en garandeert een optimale uitlichting tot 480 Lux bij een aangename 3.500 graden kelvin.

 


Gepubliceerd in: Nieuws over badkamermeubelen