DURAVIT DURACERAM KERAMIEK MET DUNNERE WANDEN

Keramiek is ouderwets DuraCeram is in

Duravit DuraCeram wastafelDuravit introduceert Duraceram, een materiaal dat meer kan: meer vormgeving met dunnere wanden, hoogwaardig maar met minder grondstoffen. Keramiek is een robuust materiaal wat in de badkamer en het toilet wordt gebruikt voor eindeloos veel doeleinden. Een mooi voorbeeld is het keramische wandcloset. Door de gladde en kras vaste oppervlakte is het makkelijk schoon te houden, kleurvast en niet aan slijtage onderhevig. Toch heeft deze traditionele toepassing beperkingen. Voor de stabiliteit van het keramische sanitair is een wanddikte nodig van minimaal 12mm.

Duravit DuraCeram C-Bounded

Duravit DuraCeram is dun keramiek

Om een kleiner model te kunnen maken heeft Duravit een nieuwe grondstof ontwikkeld genaamd DuraCeram. Met deze nieuwe duurzame variant is eindeloos veel vormgeving met dunnere wanden van minder dan 5mm mogelijk. Een materiaal voor ontwerpers waarmee nieuwe design opties ontstaan die met het traditionele keramiek voor in de badkamer niet mogelijk zijn. Met name de strakkere vormgeving van het sanitair, inclusief de rondingen van de hoeken, springt daarbij als voornaamste element naar voren. DuraCeram is kwalitatief hoogwaardig, elegant en even gebruiksvriendelijk als de conventionele variant. Het eindresultaat is veel sterker maar toch een minder zwaar en daarmee duurzaam product, waarvoor minder grondstoffen zijn gebruikt.

Duravit DuraCeram opzetwastafel

Nieuwe technologie, unieke mogelijkheden

Bij elegant sanitair hoort een karakteristieke DuraCeram opzetwastafel. Deze Duravit badkamerserie Cape Cod, ontworpen door Starck, is geïnspireerd door eindeloze zandstranden met kristelheldere water en ongerepte natuur. De precieze vorm met fijne randen en prachtig geïntegreerde kraan is een lust voor het oog. Ook wordt DuraCeram toegepast bij de Duravit C-bonded wastafel met bijbehorende badkamermeubelen. Hierbij wordt de wastafel geheel geïntegreerd in het badkamermeubel wat daardoor tot één eenheid gesmeed wordt, perfect passend bij de filosofie van dit nieuwe keramische materiaal. Dankzij DuraCeram en met behulp van een geheel nieuwe technologie is het mogelijk om dergelijke originele moderne en tijdloze ontwerpen met Duravit voor de badkamer te creëren. Materiaal en vormgeving smelten samen naadloos tot één geheel. Door de kwaliteit van DuraCeram is ieder meubelwastafel een uniek exemplaar van hoog esthetisch niveau waarmee een nieuwe vormgeving voor in de badkamer ontstaat.

 


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws