DURAVIT BIOTRACER: TOILET VAN DE TOEKOMST

Healthness in het toilet of de badkamer

Duravit Biotracer toilet van de toekomstMet de Duravit Biotracer introduceert men de eerste app-gecontroleerde wc. Automatische urineanalyses stellen de gebruiker in staat om de waarden van zijn of haar urine via een app op de smartphone of een tablet uit te lezen. Op basis van de uitgelezen waarden kan de gebruiker zijn fitness- of voedingsschema aanpassen. Na de introductie van de toilet-wc een nieuwe functionaliteit die de aankomende trend van Healthness voor in de badkamer bevestigt.

 

Antwoord op de fitnesstrends

Steeds meer mensen maken gebruik van digitale assistenten in de vorm van fitnessapplicaties. Fitnessarmbanden meten tegenwoordig moeiteloos de hartslag, de verbruikte energie en de actieve uren per dag. Steeds meer fitnessarmbanden en Smartwatches zijn bovendien inmiddels ook in staat om effectief slaap te meten. Met de Duravit Biotracer wordt een nieuwe functionaliteit aan he toiletgebruik toegevoegd, gebruikers kunnen nu ook hun urinewaarden bijhouden en analyseren. Met de Biotracer heeft Duravit sanitair het toilet van de toekomst ontwikkeld die de gebruiker van extra informatie over zijn urinewaarden voorziet. Een zeer waardevolle aanvulling, op het reguliere gebruik van het toilet of de badkamer, voor iedereen die actief bezig is met zijn dieet en voeding.

 

Volledig automatische urinemeting

Om succesvol urinewaarden te kunnen meten lanceert Duravit Biotracer. Het toilet maakt automatisch een urinemonster van een paar milliliter die wordt geïnjecteerd in een afgesloten teststrip. Het toilet heeft een vervangbare houder met ongeveer 100 teststroken afhankelijk van de meetfrequentie. De teststrook wordt gescand door een optische sensor en de verkregen gegevens worden draadloos naar de smartphone- of tabletgebruiker verzonden. Om misbruik te voorkomen is de app beveiligd met een wachtwoord. Zo hebben alleen de geautoriseerde personen toegang tot de gegevens. Na elke test wordt het gehele systeem gespoeld met gedestilleerd water, de cartridge roteert de teststrook naar de volgende positie en de Biotracer is klaar voor de volgende meting. De urineanalyse is zo volledig automatisch, comfortabel in gebruik en absoluut hygiënisch.

 

Optimale controle op voeding en dieet

Duravit Biotracer

De Biotracer is uitgerust om de 10 meest voorkomende fitnessindicatoren in de urine te kunnen meten. Zo meet de Biotracer onder andere het glucosegehalte in de urine, de aanwezigheid van bloed in de urine, de proteïne- en nitrietwaarde, de pH-waarde. Een analyse van de waarden kan helpen om de persoonlijke conditie en de voeding te optimaliseren. Via de urinewaarden kan er gecontroleerd worden op overtraining bij atleten, maar kan er ook worden getest of de gebruiker wel voldoende gehydrateerd blijft. Zodra de waarden afwijken van de norm geeft de applicatie dan ook een notificatie. De waarden dienen slechts als indicatoren van de eigen fysieke fitheid. Om variaties te voorkomen, is het belangrijk om metingen altijd op hetzelfde tijdstip van de dag te doen.

 

Gezondheid- en fitnesstrends

De Biotracer sluit naadloos aan op de gezondheids- en fitnesstrends van de afgelopen jaren. Van yoga tot actieve trainingsmethoden, aan de hand van diverse fitness-apps wordt de gezondheid steeds beter bijgehouden. Hartslagmeters, slaapsensoren of fitnessarmbanden passen perfect in deze trend voor zogenaamde zelfverbetering. De apps leveren in ‘real time’ informatie en feedback over de status van de lichaamsfitheid. Uit Duits onderzoek blijkt dat er dan ook steeds meer interesse is voor dergelijke voorzieningen in de eigen badkamer thuis. Het gepatenteerde systeem van Biotracer kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

 

Gemeten urine niveaus:

  • Glucose inhoud
  • leukocyten
  • Bloedaandeel
  • Eiwitwaarde
  • Ketonwert
  • Nitrietwaarde
  • Bilirubine
  • PH
  • Urinedichtheid

Het toilet bestaat op dit moment alleen nog als prototype, maar Duravit benadrukt de bedoeling om de Biotracer in serie te gaan produceren.

 


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws