DURAVIT BEKROOND BIJ DE IF DESIGN AWARD 2016

De hoge designcompetentie werd opnieuw bevestigd:

Duravit Cape Cod badkamerOnder meer dan 5.000 inschrijvingen uit 53 landen ontvingen 4 producten direct de onderscheiding. Het Cape Cod ligbad, de douchebank Stonetto, de P3 Comfort wastafel en ook de wastafel uit de serie ME by Starck zijn binnen de discipline “product” in de categorie “bathroom” met de iF DESIGN AWARD 2016 onderscheiden.

 

Cape Cod Ligbad

Bij het opvallend gevormde ligbad staat ontspanning op de voorgrond: een zacht gevormde hoofdsteun maakt het mogelijk om aan de ene kant een bijzonder ontspannen en door luchtigheid gekenmerkt badplezier te ervaren en aan de andere kant een perfect zitgevoel. Het bad is vervaardigd uit het nieuwe materiaal DuraSolid A. Dit voelt aangenaam en warm aan en heeft een hoogwaardige matte optiek.

Duravit Stonetto douche
 

Stonetto

De douchebak Stonetto is organisch zacht gevormd en tegelijk toch zo hard steen. Ze wordt vervaardigd uit het steenachtige materiaal DuraSolid Q met antislip eigenschappen voor een veilige douchebelevenis.

Duravit P3 badkamermeubel
 

P3 Comforts wastafel

Met P3 Comforts zetten Duravit en Phoenix Design een moderne comfort gedachte om. De verhoogde kraanbank van de wastafel presenteert zich, gescheiden van het natte gedeelte, als royaal afzetvlak voor accessoires. Het brede, randloze bekken schept door het royale binnenmaten bewegingsvrijheid. De asymmetrische wastafelversie biedt extra opbergruimte links of rechts van het wasbekken.

Duravit ME by Starck
 

ME by Starck wastafel

Met zijn nieuwe serie ME by Starck voor Duravit is het de Franse ontwerper gelukt een collectie te ontwerpen, die tegemoet komt aan de vraag naar pure esthetica. Visuele design handtekening is een smalle, omlopende rand. De verfijnde kanten laten de wastafel bijna randloos en licht voorkomen, maar heeft tegelijkertijd een dieper en comfortabeler wasbekken. Naast bewuste concentratie op het ontwerp, ligt de focus op duurzame vormgeving en technologie.

 

Sinds meer dan 60 jaar is de iF DESIGN AWARD een wereldwijd, erkend handelsmerk als het gaat om excellente vormgeving. Het merk iF staat internationaal symbool voor uitstekende diensten. De iF DESIGN AWARDS behoren tot de belangrijkste designprijzen van de wereld.

 


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws