DOUCHEGOOT IN DE WAND VIEGA ADVANTIX VARIO

Viega Advantix Vario

Douchegoot in de wand Viega Advantix VarioMet de nieuwste uitvoering van de Advantix Vario levert Viega een wandafvoer die zich kenmerkt door een zeer geringe inbouwdiepte in de wand en een nagenoeg grenzeloze flexibiliteit. De inbouwdiepte van slechts 25 mm vormt een nieuwe maatstaf die zelfs in de kleinste badkamers zonder voorwandelement design-mogelijkheden biedt.

 

Eenvoudige installatie, oogstrelend design

Een wandafvoer zoals iedereen die zich wenst: de tegelvloer wordt direct tot aan de wand gelegd. Geen hinderlijke en kostbaar op maat gesneden tegels voor het verval, maar een gelijkmatige afvoer van het water over de volledige breedte. Eenmaal geïnstalleerd blijft er van de complete Advantix Vario-wandafvoer slechts een 20 mm hoge afvoeropening zichtbaar in de wand. Met een insteekrooster van mat, glanzend, zwart of wit roestvaststaal kan dit optisch nog verder worden gereduceerd. De eenvoudige installatie maakt duidelijk dat bij het ontwerp zowel aan de installateur als aan de tegelzetter is gedacht.
 
Viega Advantix Vario docuhegoot
 

Strakke afvoer, probleemloze reiniging

De Viega Advantix Vario-wandafvoer wordt standaard geleverd met een lengte van 1.200 mm en kan millimeter nauwkeurig op elke gewenste lengte tussen 300 mm en 1.200 mm worden gemaakt. De basisbehuizing is volledig glad uitgevoerd, heeft geen dode ruimtes en laat zich zeer eenvoudig reinigen. Ook uit hygiënisch oogpunt scoort de wandafvoer dan ook hoog. Bij vervuiling kunnen de afvoer en de aansluitleiding bovendien met een spiraal worden gereinigd.

 

De nieuwe afvoer wordt geleverd in twee uitvoeringen: een 70 mm hoge renovatievariant en een standaardmodel dat flexibel kan worden aangepast van 90 mm tot 165 mm. Het douchewater wordt afgevoerd over de volle lengte van de wandafvoer; de afvoercapaciteit ligt tussen 0,6 1/s en 0,75 1/s. Een verval van 1-2% is voldoende voor de afvoer.
 
 
 
 

Voordelen Advantix Vario op een rijtje

  • Slechts 25 mm inbouwdiepte zonder voorwandelement
  • Lengte Vrij kiesbaar tussen 30 cm en 120 cm: optimale flexibiliteit
  • Maatwerk als standaard mogelijk: minder voorraad
  • Wordt geleverd met alle benodigde afdichtingsmaterialen
  • Eenvoudig in te korten met beugelzaag en meegeleverde zaaghulp
  • Eindkappen staan garant voor veilige en nauwkeurige afdichting

 


Gepubliceerd in: Douche nieuws, Installatie materialen