DORNBRACHT CL.1 KRANEN EN HET DORNBRACHT DOUCHECONCEPT

Dornbracht

Dornbracht CL1 wastafelmengkraanMet innovaties voor de badkamer, spa en keuken levert Dornbracht ook dit jaar weer nieuwe impulsen. Op de internationale vakbeurs ISH presenteert de onderneming onder andere CL.1: een serie mengkranen voor de badkamer, die niet alleen voor wat betreft design, maar ook qua vormgeving van het oppervlak nieuwe maatstaven zet. De grepen van CL.1 zijn optioneel leverbaar met twee verschillende reliëfstructuren, die zichtbaar én voelbaar voor een karakteristieke uitstraling zorgen. Comfortabel zittend douchen kan met de nieuwe toepassingen Comfort Shower en Leg Shower, gewoon met één druk op de knop. Naast de nieuwe producten voor de badkamer toont Dornbracht op de ISH dit jaar ook innovaties voor de keuken als leefruimte: de nieuwe Pull Down-mengkranen Sync en Tara Ultra en een uitbreiding van de serie eno met twee nieuwe mengkranen met verhoogde uitloop.

 

Dornbracht Culturing Life

Met de merkclaim Culturing Life heeft Dornbracht in 2013 haar fundamentele competentie op het gebied van vormgeving en water onderstreept: technologische vooruitgang in de zin van netwerkintegratie en comfort enerzijds en preventieve toepassingen gericht op gezondheid en welbevinden anderzijds bepalen sindsdien in toenemende mate de oriëntatie van het merk en de productontwikkeling van de onderneming. Op de ISH van dit jaar tilt Dornbracht deze visie naar een hoger plan: met iconisch design, innovatieve watertoepassingen en een doorontwikkeling van Smart Water, de technologie voor digitale bediening. Centraal staat daarbij niet de techniek zelf, maar de mogelijkheden ervan: aspecten als individualiteit, comfort en gezondheidspreventie leveren meerwaarde op en worden de drijfveer voor innovatie en de ontwikkeling van nieuwe productoplossingen.

 

Dornbracht CL.1

Met CL.1 stelt Dornbracht een nieuwe mengkranenserie voor de badkamer voor. Haar progressieve vorm markeert het begin van een nieuw tijdperk in het design van Dornbracht: dynamisch, elegant en sportief. Daarnaast wordt CL.1 gekenmerkt door twee innovatieve features: een nieuw straalbeeld dat de handen in 40 zachte kleine stralen hult, en een nieuwe structuur op de grepen die voor een zichtbaar en voelbaar effect zorgt.

Dornbracht douche concept

Comfort Shower en Leg Shower

Comfort Shower is een douchetoepassing die een unieke waterbeleving mogelijk maakt. De zittende houding zorgt voor een intensieve en diepgaande ontspanning en biedt meer comfort bij actievere behandelingen zoals peelings of begietingen. Als extra voorziening bij de Comfort Shower of als aparte toepassing voor de (home) spa presenteert Dornbracht daarnaast Leg Shower: een innovatieve toepassing voor stimulerende begietingen van de benen.

 

Dornbracht Kitchen

Naast de nieuwe producten voor de badkamer toont Dornbracht op de ISH dit jaar ook innovaties voor de keuken als leefruimte: de nieuwe Pull Down-mengkranen Sync en Tara Ultra en een uitbreiding van de serie eno met twee nieuwe mengkranen met verhoogde uitloop. Meer flexibiliteit, meer bewegingsvrijheid: de productinnovaties zijn gericht op de doelstelling om processen in de keuken steeds verder te optimaliseren. Sinds jaren vormen de doorontwikkeling en professionalisering van de werkgebieden voor afwassen en spoelen in de keuken het fundament van de filosofie van Dornbracht.

 


Gepubliceerd in: Kranen nieuws